Barn & Familj - Regionteatern

Barn & Familj

Vårens föreställningar på Regionteatern med barn och unga i fokus

Forever Alone

Om ensamhet, fantasikompisar och att hitta sin egen väg

Soledad och Marto är ensamma på olika vis. Den ena får oftast vara med och leka men är ändå utanför. Den andra är mest hemma och tänker inte spela fotboll hur mycket hans mamma än tjatar om det. Och det värsta stället att vara på är skolan. Plötsligt försvinner ett barn under mystiska omständigheter. Polisen, mamman och andra vuxna måste leta febrilt. Kan ett barn bara försvinna i ensamhet?

Forever Alone är en föreställning om ensamhet, att känna sig utanför och att hitta sin egen väg. För det är bara tillsammans som vi kan vara mindre ensamma.

Längd ca 60 min inkl workshop
8/4 kl 15.00 & 12/5 kl 18.00, Regionteatern, Västergatan 24, Växjö

Grunkan funkar

En busig föreställning för små barn

Världen är full av överraskningar, en lekplats med outforskade labyrinter. Kom med när vi undersöker hur Grunkan funkar och dansar oss igenom olika utmaningar och äventyr. Om vi tittar noga hittar vi det magiska i vardagen. Vi leker, lär och upptäcker nya möjligheter. Hopp finns i alla lägen…

Robin Dingemans är koreograf, artist, lärare/workshopledare i främst Sverige och Storbritannien. Han har många års erfarenhet som artist i nyskapande och experimentell samtida dans. Robin är född på Nya Zeeland men sedan 1998 är han europé.
2009 nominerades han till Outstanding Male Performance av The UK Critics Circle Dance Awards. Flera av hans verk är gjorda för barn. Han ser det som en möjlighet att få dela med sig av vad dans, konst och livet kan vara till unga med öppna sinnen.

Längd ca 30 min
25/3 kl 13.00 & 15.00, Regionteatern, Västergatan 24, Växjö

Propreté

Städa ditt rum

Ordning och organisering står i fokus, men också konstrasten – kaos. Allt från klädnypor och skrynkligt silkespapper till skrivbordslampan granskas och sorteras. Färg ställs mot form, som ställs mot funktion och smak. Att städa är något vi lär oss tidigt, men vem bestämmer vilken ordning som är bäst?

Formstyrd barockmusik möter nutida konstmusik och ljudillustrationer i den här mycket fysiska föreställningen där Regionteater Västs dansare bjuder på rörelseglädje.

”Dansföreställningen Propreté tar höjd i en uppfinningsrik expedition som ställer ordning på ända; i en allvarsam lek från den granskande organiseringen till det utspårade kaoset i livet. De tre dansarna lyser med en skicklighet och precision i Martin Forsbergs synnerligen genomarbetade koreografi och i ovanligt stilsäker och tveklöst finurlig scenkonstupplevelse.”
Juryns motivering vid valet till BIBU 2016, scenkonstbiennal för barn och unga.

Längd ca 40 min
6/5 kl 15.00, Regionteatern, Västergatan 24, Växjö

För mer information

Iréne Kleven
irene.kleven@regionteatern.se
0470-70 05 06

Lotta Welmsö
lotta.welmso@regionteatern.se
0470-70 05 12

Johan Selander
johan.selander@regionteatern.se
0470-70 05 05