A Line_up - Regionteatern
Dans

A Line_up

En musikal om jakten på uppmärksamhet

Cristina Capriolis föreställning, där en skara dansare ställer sig på rad för att få sjunga och dansa sina och våra drömmar och rädslor, är fylld med svänging dans och medryckande musik.
A Line_up tar avstamp i succémusikalen A Chorus Line, en av musikalhistoriens mest långlivade och framgångsrika produktioner, som utmanade sin tids förväntningar på underhållning. Men originalföreställningen lämnar scenen och ger plats för en underhållning som dansar i takt med vår tids koreografi.

Koreografen Cristina Caprioli är trots en kritisk inställning till snabb konsumtion, stereotyper och en glittrig yta, fascinerad av musikalgenren och dess underhållningskraft och då särskilt av A Chorus Line, som var banbrytande med sitt arbetssätt. I stället för att presentera en färdig dansshow, iscensattes uttagningen till föreställningen med en rad uppställda dansare som vill delta och slåss om jobbet och deltagarnas livsöden fick bidra till musikalberättelsen. Det biografiska som allmän underhållning är något som är vardag i dagens dokusåpor och sociala medier. Det gäller att visa upp en unik personlighet utan att sticka ut! Förutsättningarna dominerar nu i allt från så kallat finkulturella sammanhang till tävlingsprogram och sociala medier, vi ser det inom design, konst och scenkonst.

A Line_up är en samproduktion mellan ccap, NorrlandsOperan, Regionteatern Blekinge Kronoberg, Riksteatern och Tanz im August / HAU Hebbel am Ufer, Berlin. ccap erhåller anslag från Statens Kulturråd och Stockholms stads kulturförvaltning. 

I samarbete med Växjö Teaterförening.

Urpremiär 26 april 2017 på NorrlandsOperan i Umeå.

Längd ca 1.40 tim utan paus

Koreografi
Konceptuell ram, dramatOrgie och rörelsematerial: Cristina Caprioli
Konstnärliga re-kreatörer och medverkande på scen: Anja Arnquist Dario Barreto DamasPhilip Berlin Ulrika Berg Linda Blomqvist Louise Dahl Frederic Gies Pavle HeidlerMadeleine Lindh Louise Perming och Sunna Ardal Rosengren
Text: Philip Berlin Cristina Caprioli Frederic Gies Pavle Heidler Madeleine Lindh Louise Permingoch (gäst) Johan Jönson. Texterna har bearbetats till sångtexter av Sunna Ardal Rosengren
Nyskriven musik: Yoann Durant och Sunna Ardal Rosengren
Övrig musik: Seinabo Sey (Hard time/Pretend) alva noto (Meta Phaser & Sora/Xerrox vol. 2) Roll the Dice (Blood In Blood Out) Ljus: Tobias Hallgren/Lumination of Sweden
Kläder: ccap
Grafisk design: Eleonora Bergendal/La Strada Studio
Fotografi: Håkan Larsson (affisch) Alexander Kenney (pressfoto)
Projektkoordinator och repetitionsassistent: Anna Grip
Administrativ koordinator: Masha Taavoniku

Ett speciellt tack till Johan Jönson och Ellen Söderhult

  • Medverkande
  • Pressbilder
Kontaktpersoner
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05
Trailer A Line_up
Biljetter Växjö
Dag & tid: tisdag 16/5 kl. 19:00
Spelplan
Spelplan Växjö
Tankar från Cristina Caprioli

A Line_up är en musikal som inte alls ser ut som en musikal och ändå är ett löfte om re-kreation. Tralliga låtar och gripande berättelser noggrant fantiserade av en skara fräcka röster som inte räds att luta och falla. Swag i otakt, detta är högfrekvent underhållning, en koreografi ensam i sitt slag som dansar för de flesta.

Tankelandskap

Underhållning är en smart affärsidé, men även denna uppställnings underliggande lust till omprövning. En fest av granskning vid horisontens rand. Scenen förvandlas till en koreografi av glidningar. ”En klang, en vridning, ett välbekant ansikte, ett oengagerat drag, ett utkast, en känsla, lukten av en härd, den plötsliga hettan av det oväntade väntade.” En hängivenhet till skillnad, om man så vill, som ihärdigt under-håller en annan sorts re-kreation. Så, kan denna koreografi upplevas som underhållning? Låt säga, som A Chorus Line?

Ihop med en skara kloka dansare, åtar vi oss frågan och fejkar en musikal. Naturligtvis är projektet dömt att misslyckas. Ändå dyker en hel del spännande utsagor upp i processen, och en mångfald röster börjar arbeta. Att fejka en musikal har ombesörjt förgrening. Och tillåtit en udda refräng.

Denna uppställning är en dissonant kör, uppställd och ogjord i förtjusande oordning. Samstämda figurer som sjunger och dansar ostämt. Var och en en koreografi bland flera, samtliga en och samma gemensamhet.

A Line_up tar avstamp i musikalen A Chorus Line bara för att vända den till något annat, och medan originalet lämnar scenen, svänger en mängd av koreografier över golvet och understår sig din underhållning.

Welcome to the show!

Medverkande

Cristina Caprioli
Koreograf
Anja Arnquist
Dansare
Dario Baretto Damas
Dansare
Frederic Gies
Dansare
Linda Blomqvist
Dansare
Louise Dahl
Dansare
Louise Perming
Dansare
Madeleine Lindh
Dansare
Pavle Heidler
Dansare
Philip Berlin
Dansare
Ulrika Berg
Dansare
Sunna Ardal Rosengren
Sångerska
Koreografi, Konceptuell ram, dramatOrgie och rörelsematerial
Cristina Caprioli
Konstnärliga re-kreatörer och medverkande på scen
Anja Arnquist, Dario Barreto Damas, Philip Berlin, Ulrika Berg, Linda Blomqvist, Louise Dahl, Frederic Gies, Pavle Heidler, Madeleine Lindh, Louise Perming, Sunna Ardal Rosengren
Text
Philip Berlin, Cristina Caprioli, Louise Dahl, Pavle Heidler, Madeleine Lindh, Louise Perming och (gäst) Johan Jönsson. Texterna har bearbetats till sångtexter av Sunna Ardal Rosengren
Nyskriven musik
Yoann Durant och Sunna Ardal Rosengren
Övrig musik
Seinabo Sey (Hard time/Pretend) alva noto (Meta Phaser & Sora/Xerrox vol. 2) Roll the Dice (Blood In Blood Out)
Ljus
Tobias Hallgren/Lumination of Sweden
Kläder
ccap
Grafisk design
Eleonora Bergendal/La Strada Studio
Fotografi
Håkan Larsson (affisch) Alexander Kenney (pressfoto)
Projektkoord. och repetitionsassistent
Anna Grip
Administrativ koordinator
Masha Taavoniku
Ett speciellt tack till
Johan Jönson och Ellen Söderhult

Bilder och film från föreställningen

Tillbaka till toppen