Bibliotekarien - Regionteatern
Kommande

Bibliotekarien

av Sofia Fredén

Spelperiod Våren 2018

En komedi om möten, kärlek, svek och löften.

Det är ingen vanlig tisdag på filialbiblioteket. Bibliotekarien Jill Johnsson öppnar som vanligt, men med stor förväntan och pirr i magen. Idag ska den kände författaren nämligen komma på biblioteksbesök. Han lär vara lite besvärlig, men vilken ära att få honom till filialen! Vad Jill inte vet är att han egentligen inte är intresserad av att prata om sina böcker, utan lockats dit av ett kärleksbrev från en läsare.

Jill är väldigt angelägen om att hennes bibliotek ska framstå som seriöst, utan spår av bebissång, språkkafé och stickkafé som vanligtvis bedrivs på biblioteket. Hon försöker till och med mota bort den ständiga besökaren. Han som flitigt använder sig av allt från datorn och kopieringsmaskinen till toaletten och kaffeautomaten. Och vad hon inte har en aning om är att medan hon försöker ordna allt inför författarbesöket är en ung handläggare från kommunen på väg till biblioteket. Han kommer för att framföra budskapet ingen annan inom kommunen vågat ta sig an; filialen ska stängas och alla kommer att bli uppsagda. Och när författaren och handläggaren anländer på samma gång blir ingenting som någon tänkt sig…

Sofia Fredén är en av Sveriges främsta och roligaste dramatiker. Hon har skrivit pjäser för teatrar så som, Dramaten, Stockholms Stadsteater, Malmö Stadsteater, Göteborgs Stadsteater m.fl. Hennes pjäs Lärare för livet spelades med stor framgång på Regionteatern Blekinge Kronoberg 2011.

Lärarhandledning med b la tips på för- och efterarbete ingår.

  • Medverkande
Kontaktpersoner
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05

Medverkande

Anna Maria Käll
Skådespelare
Bengt Dahlberg
Skådespelare
Saskia Husberg
Skådespelare
Björn Johansson Boklund
Skådespelare
Regi
Peter Elmers
Scenografi & Kostym
Moa Möller