Cornelis Vreeswijk - Regionteatern
Kommande

Cornelis Vreeswijk

Cornelis Vreeswijk – En teaterkonsert arbetsnamn

En nydiktad musikteaterföreställning där Cornelis Vreeswijks älskade sånger tolkas och sätts i ett nytt sammanhang

En historia om två familjer från två kulturer och om deras strävan efter att leva sida vid sida, under samma tak. Med alla små och stora komplikationer som det kan innebära, både charmerande, fåniga och mindre tilltalande. Vi vet aldrig när livsavgörande stunder inträffar, när vardagen plötsligt blir ohanterlig eller helt fantastisk. Men det här är ett sådant ögonblick!

Med humor och en hel del allvar blir vi guidade på en resa vi trodde att vi kände till men nog inte hade så stor aning om. Allt till tonerna från ett live-band och Cornelis Vreeswijks odödliga musik och texter.

– Jag har alltid varit fascinerad av att berätta om den helt vanliga vardagsmänniskan, med all sin längtan, fåfänga och sina misslyckanden och rädslor. Vad händer när vardagens trygghet och rutiner sätta ur spel? När ett oväntat möte uppstår? – Minna Johannesson

Minna Johannesson, född och uppvuxen i småländska Emmaboda, är verksam som regissör i Danmark och har där bl a blivit tilldelad det ärofyllda teaterpriset Reumert som Årets regissör 2013 och nu senast har hon gjort den hyllade föreställningen Højskolesangbogen på Det Konglige Teaters Stora scen i Köpenhamn.

Kontaktpersoner
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Arrangörsfakta
Intresseanmälan/Preliminärbokning

Musik
Cornelis Vreeswijk
Regi och koncept
Minna Johannesson
Kapellmästare & kompositör
Martin Ullits Dahl
Scenografi & Kostym
Katrine Gjerding