Länk 2018 - Regionteatern
Teater

Länk 2018

av Riksteatern

Det var en gång brist på angelägen dramatik med rollistor som passade för unga ensembler. Men sedan kom Länk. Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler (15-20 år). Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem.

Länk är en bro mellan skolan, unga amatörteatrar och den professionella teatervärlden. Här skapas möten mellan skola och lokala experter på kulturarrangemang och kulturförmedling. Länk är nyskriven dramatik för skolor och unga amatörensembler. Riksteatern beställer pjäser av landets hetaste dramatiker och ger skol- och amatörensembler möjlighet att sätta upp nya pjäser, specialskrivna för dem.

Länk ger klasser och grupper möjlighet att spela sin föreställning på sin ort och på en professionell teaterscen. Länk avslutas med en nationell festival på Riksteatern i Stockholm. Ett antal läns-, regions- och stadsteatrar ställer lokaler och personal till förfogande för medverkande ensembler. Genom coaching, workshops och möten får unga ensembler kunskap om den professionella teaterns arbetssätt och villkor.

Klicka på flikarna till höger för att läsa om de olika pjäserna →

 

Schema Länk 2018 på Regionteatern


Fre 13/4

17.30 DNA, Teater 16, Ljungby

21.00 OCH SÅ LEVDE DE LYCKLIGA, Holavedsgymnasiet Tranås


Lör 14/4

10.30 MED KÄRLEK FRÅN KOS, Växjö Kulturskola

15.00 DNA, Estetiska programmet Katedralskolan, Växjö

18.30 OCH SÅ LEVDE DE LYCKLIGA, Teatersmedjan, Karlshamn


Sön 15/4

10.30 MED KÄRLEK FRÅN KOS, Teater 16 Ljungby


 

  • Medverkande
Kontaktpersoner
Andreas Dahl
Telefon: 0470-70 05 07
Biljetter Länk 2018
Dag & tid: fredag 13/4 kl. 17:30
Dag & tid: fredag 13/4 kl. 21:00
Dag & tid: lördag 14/4 kl. 10:30
Dag & tid: lördag 14/4 kl. 15:00
Dag & tid: lördag 14/4 kl. 18:30
Dag & tid: söndag 15/4 kl. 10:30
Spelplan
Spelplan Växjö
DNA av Dennis Kelly

Ett gäng tonåringar från ett problemområde gör något hemskt, verkligen hemskt. De leder Adam, en ung kille med mindre förstånd och desto mera behov av att vara med, ut på farliga vägar. När Adam till synes förolyckas och är borta, hittar gruppen ett sätt att peka ut en oskyldig, gammal brevbärare som våldsam pedofil. Det ser ut att lyckas ända tills Adam, skadad och mager av svält, dyker upp igen, veckor senare. Nu finns det bara ett sätt att förtiga sanningen. Pjäsen översätts av dramatiker och författare Stefan Lindberg.

OCH SÅ LEVDE DE LYCKLIGA av Manda Stenström

Askungen har släppt en självhjälpsbok om att vinna lycka genom vara god mot dem som gör en ont. Snövit har gjort sig till ägare för de sju dvärgarnas gruva, ökat arbetstakten och tagit ut miljardvinster. Ariel har precis blivit människa genom avancerad plastikkirurgi. Hennes bröllop står för dörren. Där Disneys värld möter vår verklighet, lever de klassiska sagornas prinsessor om inte lyckligt så åtminstone lyxigt i alla i sina dagar. Men så inträffar en fruktansvärd olycka som ställer allt på ända och tvingar en efter en att konfronteras med sina livsval. För vad händer när de nödställda, impopulära styvsystrarna inte har någon annanstans att ta vägen än till Askungens dörr? Hur ska Snövit hantera två dvärgar som söker upprättelse? Och hur ska Ariel förstå sambandet mellan sin blivande mans ilska när hon längtar till havet och ett plötsligt utsläpp av förgiftat vatten?

MED KÄRLEK FRÅN KOS av Nicolas Kolovos

De går i trean på gymnasiet och har åkt ner till Kos i Grekland på studieresa. Sophie, Frida och Johanna tar en time-out på en öde strand med funderingar kring livet efter skolan. De spanar ut mot havet och får syn på något som guppar lätt på vågorna. En till av alla brandgula flytvästar som ligger övergivna på stränderna tror de. Men inte. Robin, Johan och Simon dyker upp i tid för att hjälpa flickorna dra Zia upp från havet. Zia, som överlevde båtolyckan och tog sig hela vägen från Afghanistan till Kos. Han vill till Sverige och till allas förvåning pratar han svenska. Medan han återberättar resan till Kos planerar ungdomarna hur de ska smuggla honom vidare till Sverige. Alla är inte överens. Det uppstår ilska och frustration i gruppen som gör att den splittras. Då berättar Zia sanningen.

Medverkande

Andreas Dahl
Dramapedagog