Musica Vitae - Trämålning - Regionteatern
Musik

Musica Vitae – Trämålning

2018 skulle Ingmar Bergman fyllt 100 år. Som en hyllning till jubilaren presenterar Musica Vitae i samarbete med Romeo & Julia Kören från Dramaten, Bergmans pjäs Trämålning i formen av ett melodram med nykomponerad musik av fem unga tonsättarstudenter från Musikhögskolorna i Stockholm, Malmö och Göteborg.

Trämålning befinner vi oss i ett medeltida ingenmansland där målningens karaktärer vandrar mot ett okänt öde. Vi möter riddaren Antonius Block och hans väpnare Jöns som vandrat hem ifrån det heliga landet. På vägen möter de en rad olika karaktärer och tar del av deras öden. Men var befinner de sig egentligen? Pjäsen skrev Bergman för elevskolan i Malmö 1954. Några år senare (1957) utvecklade han temat och filmatiserade det. Resultatet blev Det sjunde inseglet.

Detta projekt är en utveckling av Musica Vitaes långa årligen återkommande samarbete med unga kompositörer från landets musikhögskolor, där studenter skriver nya verk direkt för orkestern.

Musik av
Hans Artursson, Raphael Mak – Högskolan för scen och musik, Göteborg
Zacharias Ehnwall – Kungliga Musikhögskolan Stockholm
Anders Edström, Alfred Jimenez Villafana – Musikhögskolan i Malmö

Medverkande
Musica Vitae
Dorota Siuda – konsertmästare
Romeo & Julia Kören
Michael Bartosch – dirigent

Konserten varar ca 75 min. Ingen paus.

För mer information och bokning av biljetter med rullstolsplatser och hörslinga kontakta Biljettcentrum Växjö, tel 0470-416 00.

  • Medverkande
Kontaktpersoner
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05
Biljetter Växjö
Dag & tid: fredag 25/5 kl. 19:00
Spelplan
Spelplan Växjö

Medverkande

Musica Vitae
Stråkorkester
Romeo & Julia kören
Kör