Nyfiken Torsdag - Regionteatern

Nyfiken Torsdag

Teaterkaféet öppnar kl 17.30.

Programmen börjar kl 18.00. Servering i samma lokal som föreställningen. Nu kan du förbeställa något gott att äta, se under fliken servering.

Programmens längd varierar mellan 45 min och 90 min.

14/9 Alae, rörelse i ett nära möte med musik

Koreografen Örjan Andersson och pianisten Per Tengstrand möts i ett samtal om föreställningen Alae, som har urpremiär den 30/9 på Växjö Konserthus, men också om livet, konsten och sporten.

12/10 Kvinnornas resa mot rösträtt och makt

Karin Enberg är aktuell som regissör till Regionteaterns föreställning Föregångerskan som har premiär den 20/10. Hör hennes inspirerande berättelse om historien om den kvinnliga rösträttsrörelsen i världen, i Sverige och i Växjö.

26/10 ”Käraste Gulli…”

Gunnar Nordmark är verksam som lärare på Elin Wägner-skolan i Växjö och ordförande för Liberalerna i Kronoberg. Denna kväll berättar han om Gulli Petrini, feminist, frisinnad radikal och rösträttsaktivist i det tidiga 1900-talets Växjö.

9/11 Vi och dom – om främlingshat och medmänsklighet då och nu

Annika Thor är i höst aktuell som dramatiker till Regionteaterns föreställning Mirabell och Astrakan. Den 9 november är årsdagen av Kristallnatten. Tusentals människor försökte fly och snart talade vissa om en ”flyktinginvasion” och försökte sätta stopp för emigranterna. Andra stod upp för en human och generös inställning till människor på flykt.

Biljetter 50 kr

  • Medverkande
  • Servering
Kontaktpersoner
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05
Biljetter Växjö
Dag & tid: torsdag 14/9 kl. 18:00
Dag & tid: torsdag 12/10 kl. 18:00
Dag & tid: torsdag 26/10 kl. 18:00
Dag & tid: torsdag 9/11 kl. 18:00
Spelplan
Spelplan Växjö
Alae, rörelse i ett nära möte med musik

I slutet av månaden har koreografen Örjan Andersson och pianisten Per Tengstrand urpremiär i Växjö på sitt gemensamma verk Alae där Per framför sonater av Beethoven och Örjan genom tre dansare visualiserar musiken. Den här Nyfikna torsdagen möts de i ett samtal om föreställningen, men också om livet, konsten och sporten. Örjan valde en gång mellan fotboll och dans och Per har ett omvittnat stort hockeyintresse.

Kvinnornas resa mot rösträtt och makt

En resa som börjar på 1700-talet och når Sverige vid förra sekelskiftet. En resa som ännu inte är avslutad och en kamp som ständigt måste föras. Karin Enberg är aktuell som regissör till Regionteaterns föreställning Föregångerskan som har premiär den 20 oktober. Hör hennes inspirerande berättelse om historien om den kvinnliga rösträttsrörelsen i världen, i Sverige och i Växjö.

"Käraste Gulli..."

Om Gulli Petrini, feminist, frisinnad radikal och rösträttaktivist i det tidiga 1900-talets Växjö. Gunnar Nordmark är verksam som lärare på Elin Wägner-skolan i Växjö och ordförande för Liberalerna i Kronoberg. Hans intresse för Gulli Petrini väcktes när författaren Anders Johansson i samtal undrade varför Gulli inte uppmärksam-mades mer i Växjö. ”Den frågan öppnade upp en helt ny värld. Det var fantastiskt, spännande och roligt att läsa om den kvinnliga rösträttsrörelsen, dess kvinnor och män och upptäcka hur moderna de var och hur provocerande de kunde vara för sin samtid.”, säger Gunnar Nordmark.

Vi och dom - om främlingshat och medmänsklighet då och nu

Den 9 november är årsdagen av Kristall-natten då nazisternas judeförföljelser övergick i storskaligt våld. Tusentals människor försökte fly, en del av dem till Sverige. Snart talade vissa om en  ”flyktinginvasion” och försökte sätta stopp för emigranterna. Andra stod upp för en human och generös inställning till människor på flykt. Annika Thor, författare till ungdomsbokserien om flykting-flickorna Steffi och Nelli, vuxenromanen Om inte nu så när och bilderboken Flickan från långt borta som dramatiserades på Regionteatern 2015, talar om dåtidens flyktingdebatt – och dagens. I höst är Annika Thor aktuell som dramatiker till Regionteaterns föreställning Mirabell och Astrakan.

Medverkande

Örjan Andersson
Koreograf
Per Tengstrand
Konsertpianist
Karin Enberg
Regissör
Gunnar Nordmark
Gulli Petrini-kännare
Annika Thor
Författare

MENY – NYFIKEN TORSDAG

Teaterkaféet öppnar kl 17.30. West Side serverar
smårätter, öl, vin, kaffe och kakor. Servering i
samma lokal som föreställningen.

VEGETARISK TALLRIK…………………………………………..130 kr
Grekisk bondsallad, med romansallad, fetaost, rödlök, paprika,
gurka, oliver och citrusvinägrett serveras med västerbottenspaj.

JACKSON’S CIABATTA…………………………………………….75 kr
Ciabatta med brieost, rökt cheddar, kallrökt skinka, 
rucola och ärtskott. 

Boka din biljett i förväg via Biljettcentrum eller ticketmaster.se

Biljetter

BiljettCentrum: 0470-416 00
www.ticketmaster.se

Teaterns biljettkassa: 0470-70 05 24
Öppen i anslutning till föreställningar

Tillbaka till toppen