Nyfiken Torsdag - Regionteatern
Nyfiken torsdag

Nyfiken Torsdag

Teaterkaféet öppnar kl 17.30.

Programmen börjar kl 18.00. Servering i samma lokal som föreställningen. Nu kan du förbeställa något gott att äta, se under fliken servering.

Programmens längd varierar mellan 45 min och 90 min.

8/3 Föregångerskan som vi följer efter – från rösträttskamp till #METOO (insläpp ca kl 17.50. Föreläsningen börjar kl 18.30)

Marie Eriksson tar på den internationella kvinnodagen, utgångspunkt från föreställningen Föregångerskan, om Gulli Petrini och kampen för kvinnlig rösträtt.

22/3 Två systrar som lärde sig simma i Vättern

Mary Lou Ward som tidigare ingått i Regionteaterns fasta ensemble gästspelar som pensionär på Nyfiken torsdag med att läsa sin egen skröna Två systrar som lärde sig simma i Vättern.

5/4 Kostym och kropp

Kostymer som skulpturala konstverk. Linnea Bågander som gjort de mycket speciella kostymerna till dansföreställningen Cuttlefish av Nicole Neidert berättar om hur de kom till. Och sina tankar om kläder.

12/4 Skräck och magi på teatern, hur går det till?

Rikard Lekander, regissör, skådespelare och dramatiker, var med och startade Sveriges första skräckteater, Farozonen, i Malmö 2009. Nu berättar han om sin förkärlek för det magiska och skräckfyllda och avslöjar ett och annat teatertrick.

Klicka på flikarna till höger för mer information!

Biljetter 50 kr (exkl. mat)

  • Medverkande
  • Servering
Kontaktpersoner
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05
Biljetter Växjö
Dag & tid: torsdag 8/3 kl. 18:30
Dag & tid: torsdag 22/3 kl. 18:00
Dag & tid: torsdag 5/4 kl. 18:00
Dag & tid: torsdag 12/4 kl. 18:00
Spelplan
Spelplan Växjö
Föregångerskan som vi följer efter - från rösträttskamp till #METOO

Marie Eriksson tar på den internationella kvinnodagen, utgångspunkt från föreställningen Föregångerskan, om Gulli Petrini och kampen för kvinnlig rösträtt. Föregångerskan av Lisa Lisa Lindén hade premiär på Regionteatern under hösten 2017 och spelas även under våren, bl a på eftermiddagen den 8/3. Marie Eriksson är historiker och universitetslektor på institutionen för socialt arbete, fakulteten för samhällsvetenskap på Linnéuniversitetet. Marie har ett stort intresse för tvärvetenskaplig forskning och kön och klass och andra maktrelationer.

Två systrar som lärde sig simma i Vättern

Mary Lou Ward som tidigare ingått i Regionteaterns fasta ensemble gästspelar som pensionär på Nyfiken torsdag med att läsa sin egen skröna Två systrar som lärde sig simma i Vättern. Rappt och roligt om plågan att bli lämnad och om njutningen av en infernalisk hämnd. Vi får följa med på en halsbrytande cykeltur i sökandet efter Bertil.

Kostym och kropp

Kostymer som skulpturala konstverk. Linnea Bågander som gjort de mycket speciella kostymerna till dansföreställningen Cuttlefish av Nicole Neidert berättar om hur de kom till. Och sina tankar om kläder. Linnea har arbetat med kostym och scenografi för film och dans sedan 2012. Nu är hon doktorand i modedesign vid Textilhögskolan i Borås. Som fokus för doktorandstudierna undersöker hon kläder som koreografi och kläder som komplement till kroppens rörelsekvalitéer.

Skräck och magi på teatern, hur går det till?

Rikard Lekander, regissör, skådespelare och dramatiker, var med och startade Sveriges första skräckteater, Farozonen, i Malmö 2009. Skräck och magi har blivit lite av hans kännetecken. På Malmö Stadsteater regisserade han Gengångare och Zombies och Gösta Berlings saga på Göteborgs Stadsteater med premiär december 2017. Sommaren 2018 har Rikar premiär på Selma Lagerlöfs Bortbytingen i en bearbetad version för lågstadiebarn. En lite läskig saga som är en samproduktion mellan Regioneatern och Byteatern. Nu berättar han om sin förkärlek för det magiska och skräckfyllda och avslöjar ett och annat teatertrick.

Medverkande

Marie Eriksson
Universitetslektor
Mary Lou Ward
Skådespelare
Linnea Bågander
Kostymör
Rikard Lekander
Dramatiker

NYFIKEN TORSDAG

Teaterkaféet öppnar kl 17.30. Villa Vik serverar
smårätter, öl, vin, kaffe och kakor. Servering i
samma lokal som föreställningen.

VEGETARISK TALLRIK…………………………………………..130 kr
Sallad med rostad paprika, gurka, kalamataoliver och mathavre,
serveras med Villa Viks egen halloumi på mjölk från Emåmejeriet och
äppeltzatziki, bröd och smör. 

TOFTAS SPENATBULLE…………………………………………….75 kr
Fylld med hårdost, brie och grönsaker.

Boka din biljett i förväg via Biljettcentrum eller ticketmaster.se

Biljetter

BiljettCentrum: 0470-416 00
www.ticketmaster.se

Teaterns biljettkassa: 0470-70 05 24
Öppen i anslutning till föreställningar

Tillbaka till toppen