Såsom i en spegel - Regionteatern
Kommande

Såsom i en spegel

av Ingmar Bergman

Ett högintensivt kammarspel

Såsom i en spegel skildrar en familj under tjugofyra intensiva timmar. Vi möter den självupptagna författaren och änklingen David, hans barn Karin och ”Minus”, och svärsonen Martin. Dottern Karin är schizofren och tror sig höra röster från en vägg vilket, enligt henne, är ett tecken på Guds snara ankomst.

Regissören Johan Knattrup Jensen placerar Ingmar Bergmans Oscarsvinnande film mitt i vår självupptagna och hopplösa samtid, där alla tycks som besatta av att hävda sin egen verklighet som den enda sanna. Såsom i en spegel är ett högintensivt kammarspel om längtan efter att bli sedd, och oförmågan att se andra.

Genom en unik transmedial föreställning får vi, i Knattrup Jensens gestaltning, se Såsom i en spegel, genom en ny lins, där det vi tror oss känna som verklighet hela tiden sätts i fråga, och där vi hela tiden tvingas ompröva om det är Karins psykiska sjukdom som styr omgivningen, eller omgivningen som gör Karin sjuk.

I huvudrollen se vi Malin Arvidsson, känd från Dramaten, Stockholms Stadsteater, Uppsala Stadsteater samt film och TV. Nu senast såg vi henne i rollen som Kerstin Holm i SVT:s kriminalserie Arne Dahl.

Johan Knattrup Jensen är en prisbelönt författare och regissör från Köpenhamn. Knattrup Jensen arbetar, ofta undersökande, i gränslandet mellan film, teater och fotografi och låter ofta de olika medierna mötas i unika scenkonstverk. Hans verk har representerats på en rad festivaler världen över, bland dem New York Film Festival, Festival Du Nouveau Cinema, och filmfestivalen i Cannes. Senast kunde man se en VR-film i utställningen ANTHROPIA. ANTHROPIA på Copenhagen Contemporary, och verket THE SHARED INDIVIDUAL på Det Konglige Teateri Köpenhamn.

Urpremiär 22/9 2018.

Några ord från Såsom i en spegels regissör Johan Knattrup Jensen. Klicka här för att se videon: Youtube

  • Medverkande
Kontaktpersoner
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05
Några ord från regissören

Klicka här för att se videon: Youtube

Intresseanmälan/Preliminärbokning

Medverkande

Rebecca Riggo Skådespelare
Malin Arvidsson
Skådespelare
Bengt Dahlberg
Skådespelare
Jonas C Wahlström
Skådespelare
+ en skådespelare
Manus
Ingmar Bergman
Bearbetning
Johan Knattrup Jensen & Tom Silkeberg
Regi
Johan Knattrup Jensen
Dramaturg
Tom Silkeberg
Scenografi & Kostym
Agnes Östergren
Ljusdesign
Irmeli Strand
Maskör
Hanna Elwe
Ljuddesign
Magnus Grenstedt