Streetweek - Regionteatern

Streetweek

Program Streetweek

VÄXJÖ

Måndag 30 okt

Workshop i house med Viktor Fröjd (SV) 
Anmälan på: dansisydost@regionteatern.se
18.00-19.30. Plats: Växjö Regionteatern

Onsdag 1 november

Var Dag – Dansföreställning (Premiär!) Filmvisning av Lucas Carlsson första 30 minuterna i lobbyn innan föreställningen börjar.
18.30-20.00. Plats: Växjö Regionteatern. Klicka HÄR för biljett

Torsdag 2 november

Workshop i Hip Hop med Johanna Fröjd (SV) 
Anmälan på: dansisydost@regionteatern.se
14.00-15.30. Plats: Växjö Regionteatern


BLEKINGE

Torsdag 2 november

Workshop i house med Yared Cederlund 
Anmälan på: dansisydost@regionteatern.se
14.00-15.30. Plats: Karlskrona – Estetiska programmet

Fredag 3 november

Workshop i Hip Hop med Johanna Fröjd (SV) 
Anmälan på: dansisydost@regionteatern.se
14.00-15.30. Plats: Karlskrona – Estetiska programmet

Var Dag – Dansföreställning Filmvisning av Lucas Carlsson första 30 minuterna i lobbyn innan föreställningen börjar.
18.30-20.00. Plats: Sparresalen Karlskrona. Klicka HÄR för biljett


KALMAR

Fredag 3 november

Workshop i Popping med Bionic (US) 
Anmälan på: dansisydost@regionteatern.se
19.00-20.30. Plats: Kalmar Dansstudio

Lördag 4 november

Hip Hop Weekend – Danstävling Kom och titta på några av Europas bästa streetdansare tävla i Hip Hop, House & Breakdance.
13.00-21.00. Plats: Calmar Stadshotell. DROP IN, FRI ENTRÈ!

Mer info hittar du på: www.facebook.com/hiphopweekendkalmar

. . . . . . . . . . . . . . . . . . .

MEDVERKANDE STREETWEEK

VIKTOR FRÖJD
Viktor Fröjd har en kandidat i danspedagogik med street som huvudämne från Dans- och Cirkushögskolan i Stockholm och har gått ett år på Åsa Folkhögskolas streetdancelinje. Han är en av Sveriges mest uppskattade lärare i house och är inbjuden runt om i Sverige och Europa för att undervisa. Fröjd har koreograferat och dansat i flera föreställningar både nationellt och internationellt, bland andra Tugg (2014) , Ett slags mellan (2015), La place & Streetstar Sessions (2016) och Nod (2017).

JOHANNA FRÖJD

Johanna Fröjd är baserad i Stockholm. Hon har studerat gat- och dansprogrammet på Åsa Folkhögskola och har en kandidatexamen i demokrati och mänskliga rättigheter vid Teologiska universitetet i Stockholm. Hon arbetar som dansare i olika projekt inom streetdance. Hon har deltagit i föreställningar, workshops och även dömt tävlingar. Hon har själv tävlat vid olika dansevenemang, till exempel Festival Havana en movimiento (Havana), Culture Clash (Amsterdam), Pondus fam (Montreal), Hiphop för tolerans (Moskva) och är en del av en visuell utställning på Svenska museet för scenkonst. Som pedagog har hon arbetat vid Dans- och Cirkusuniversitetet, Stockholms Akademi för dramatik och Skandinavisk dansakademi. Sedan 2013 har hon varit en del av huset dans kollektiva De La Vibe, som nu är aktuella med prestationen Fill Me In.

YARED ”RAZZLE DAZZLE” CEDERLUND
Yared har dansat sedan 1998 och har battlat i t.ex. Juste Debout Paris, där han varit i final.Yared har också deltagit i UK B-Boy Championchips och WDC Japan, där han lyckats vinna båda tävlingarna. 2008 var han med och bildade gruppen Soul Sweat, som vann SDK 2010 som bästa grupp. Senare samma år turnerade de i Sverige med Riksteaterns Pump Up The Jam. 2011 satte de ihop föreställningen Amazina på Dansens Hus.
Yared är en väldigt uppskattad danslärare i Locking, Popping och Hip Hop/Freestyle och har undervisat på bl.a. Dans- och Cirkushögskolan, Danscenter, Balettakademien, Åsa Folkhögskola och haft workshops i Japan, Ryssland, Polen, Kroatien m.fl. Senast uppträdde han med Timbuktu på Polarpriset.

BIONIC MAN
Popping Classes include or vary from: Fresno Boogaloo foundation, popping drills to Bay Area style filmore strutting, and Waving/Tutting. Besides styles Bionic loves to work on battle, cypher, dance mentality and opening up confidence in these ranges. Share his 90’s-2000’s history and the shift and changes of the dance scene in that era. Bionic’s classes usually ranges from beginning with drills, concepts, move into a routine to feel how it is to dance the class subject, and finish with an interactive drill with the class.

LUCAS CARLSSON (film)
Lucas studerar just nu sitt andra år i fysisk teater på Stockholms Dramatiska högskola i Stockholm. Han har under flera år haft en stadig grund inom den fysiska gestaltningen med dansen som huvuduttryck. Han har jobbat professionellt med dans, teater och film sedan 2007 i form av frilansarbete och 2 års fortbildning på Åsa folkhögskola, Streetdance utbildningen.

 

Kontaktpersoner
Rebecca Yates
Telefon: 0470-70 05 27
Spelplan
Spelplan Växjö
Spelplan Blekinge