Gästspel - Våga Vara! - Regionteatern
Teater

Gästspel – Våga Vara!

av Sara Glaser

Gästspel från Byteatern

Velig, vilsen och vettskrämd

Vera har blivit lämnad. Hon använder texter, poesi och dramatik för att ta sig framåt och uppåt. Hon speglar sig i den kris som Hamlet går igenom, och genom hans monolog Att vara eller inte vara, tar hon sig fram till olika stationer på sin väg. Att vara övergiven. Att vara arg. Att sörja. Att skratta åt eländet. Att sörja igen.

Våga Vara! är en teaterkonsert, med en sjungande skådespelerska och en slagverkare. Två kvinnor som med humor och allvar tar oss igenom texter av allt från Shakespeare till Kristina Lugn. Blandat med låtar av bl.a Prince, Sinead O’Connor, Bellman, Kate Bush, Bo Kaspers Orkester och U2 blir det en resa genom de landskap vi människor besöker när vi någon gång är i kris.

Musiken och låtarna får berätta om hur det känns att åka ner i ett mörker efter att ha blivit lämnad, men också om att ta sig upp igen, till en plats som är alldeles ny.

”Sara Glaser har en fantastisk röst och bildar tillsammans med musikern Fia Forslund en fantastisk duo när de tolkar de kända låtarna i ofta helt egna tappningar som ger musiken en ny dimension” Barometern

”…vi får höra en del fantastiska sångnummer där Sara Glaser tillsammans med musikern Fia Forslund tolkar kända låtar i helt nya egensinniga tappningar. Vem hade trott att Sinead O’Connors mäktiga Nothing compares 2 U skulle funka så bra på vibrafon? Eller att musik av U2 skulle kunna kommentera texter av nobelprisvinnande poeter som Wislawa Symborska.” Östran

Längd: ca 1 tim

  • Medverkande
  • Pressbilder
Kontaktpersoner
Iréne Kleven
Telefon: 0470-70 05 06
Lotta Welmsö
Telefon: 0470-70 05 12
Johan Selander
Telefon: 0470-70 05 05
Biljetter Växjö
Dag & tid: lördag 11/11 kl. 16:00
Spelplan
Spelplan Växjö

Medverkande

Rebecca Riggo Skådespelare
Sara Glaser
Skådespelare
Rebecca Riggo Skådespelare
Fia Forslund
Slagverkare
Regi och dramarturgi
Helena Röhr
Musikarr.
Fia Forslund, Sara Glaser, Ove Karlsson, Helena Röhr
Scenbild och kostym
Helena Röhr
Ljussättning
Simon Runsten
Rekvisita och attribut
Ann-Karin Myklebostad
Kostymkoord.
Pernilla Lindfors
Ljuddesign
Ove Karlsson
Mask
Agneta Forssell Andersson
Sångcoach
Anna Kellander Brewitz

Bilder och film från föreställningen

Tillbaka till toppen