Ledig tjänst - Teknisk chef - Regionteatern

Ledig tjänst

Teknisk chef

Om verksamheten

Regionteatern Blekinge Kronoberg är en modern scenkonstinstitution med en omfattande verksamhet. Varje år producerar vi sju till åtta produktioner varav de flesta turnerar i Blekinge och Kronoberg men även i övriga Sverige. Verksamhet innefattar även bl.a. gästspel, teaterkafé, kurser och stöttning av amatörteaterverksamhet.

Som teknisk chef kommer du att arbeta strategiskt såväl som operativt. Du ansvarar för att organisera, planera och utveckla bolagets föreställningstekniska produktion, tillverkning och turnéverksamhet. Du leder och har personalansvar för tekniska avdelningen, ljud, ljus, kostym, mask, rekvisita, dekortillverkning samt vaktmästeri och lokalvård. Det betyder arbete med alla förekommande arbetsmiljö­ och personalfrågor, produktionsarbete och ekonomifrågor.

Du ingår i bolagets ledningsgrupp. Arbete sker i stor utsträckning i nära samarbete med VD, övriga chefer, teknisk samordnare och producenter.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har arbetat med produktion av scenkonst eller annan form av konst och som dessutom har erfarenhet av arbetsledning. Du har dokumenterad chefserfarenhet och kunskap om tillverknings- och scentekniska processer. Det är meriterande om du har gått Svensk Scenkonsts ledarskapsutbildning eller annan likvärdig utbildning och har deltagit i ledningsgruppsarbete.

Som chef har du en mycket god kommunikations­ och samarbetsförmåga såväl inom verksamheten som med externa aktörer. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift och ser det som en naturlig del av ditt ledarskap att hålla i möten och genomföra presentationer.

Du har förståelse för det konstnärliga arbetes krav och förutsättningar. Genom ditt trygga och tydliga ledarskap skapar du engagemang och delaktighet. Du bygger goda relationer genom lyhördhet, professionalitet och integritet. Du är prestigelös och lösningsorienterad och arbetar för hela verksamhetens bästa.

Vi på Regionteatern Blekinge Kronoberg har höga ambitioner när det gäller mångsidig kompetensförsörjning och välkomnar därför sökande som kompletterar vår verksamhet avseende jämställdhet och mångfald.

Krav:

  • Relevant utbildning/ erfarenhet inom yrket.
  • Datorvana, Office och ritprogram
  • Körkort, lägst B-behörighet
  • Det är fördel om du behärskar engelska i tal och skrift

Anställningsform: Tjänsten är en tillsvidareanställning. Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar provanställning.

Tillträde: Snarast eller efter överenskommelse

Sista ansökningsdag: 18/02/2018

CV med referenser skickas via mail till linda.abrahamsson@regionteatern.se.

För mer information om tjänsten kontakta Kristian Anshelm, producent 0470-70 05 03 eller
mail: kristian.anshelm@regionteatern.se.

Facklig företrädare för Teaterförbundet avd 17, Mikaela Johansson 0723-99 14 75 eller
mail: mikaela.johansson@regionteatern.se

Styrelse

Landstinget Kronoberg
Ordförande Ragnar Lindberg (s)
Lena Wibroe (m)
Björn Gullander (v)

Landstinget Blekinge
Vice ordförande Claes Jansson (mp)
Kerstin Johansson (fp)

Växjö kommun
Lars-Evert Ekman (c)

Personalrepresentant
Mikaela Johansson