Ledig tjänst

SCENKONSTPRODUCENT

Regionteatern Blekinge Kronoberg är en scenkonstinstitution som är länsteater för två län, baserad i Växjö. Regionteatern har som uppdrag att producera, arrangera och stimulera scenkonst för barn, unga och vuxna. Verksamheten skall rymma en mångfald av kulturuttryck och bedrivas genom produktion, samproduktion, pedagogisk verksamhet, residens, gästspelsverksamhet och turnerande verksamhet. Regionteatern har även som uppdrag att stärka och öka den professionella dansen närvaro i regionen, med sikte på hög konstnärlig kvalitet ur ett internationellt perspektiv.

Från och med hösten 2017 har Regionteatern en ny scenkonstchef tillika VD, Therese Willstedt. Tillsammans med teaterns anställda vill Therese arbeta för konstnärlig innovativ utveckling och
förnyelse, därmed även utveckling av hur vi producerar. Hon önskar förstärka dialogen med och relationen till vår publik, samt arbeta för en fördjupad samverkan med andra scenkonstorganisationer för att bli en stark samarbetspart lokalt, regionalt, nationellt och internationellt. Regionteatern skall vara en kreativ mötesplats, där nya möten, nya perspektiv och nödvändiga dialoger kan uppstå.

Kvalifikationer
Vi söker en kreativ producent som kan ta ett stort administrativt ansvar.

Vi söker dig som:
– har ett genuint intresse, kunskap om den samtida scenkonst- och kulturbranschen – nationellt och internationellt.
– har relevant utbildning (producent, projektledare och/eller mellanchef) samt även har arbetserfarenhet som producent eller liknande funktion.
– är en drivande person som har lätt för att samarbeta, samt kan utveckla och upprätthålla en god intern kommunikation och strukturerat kan leda och samordna arbetet i en grupp (planering, genomförande, uppföljning och utvärdering).
– har erfarenhet av att planera och samordna produktioner.
– har erfarenhet av att hantera avtal inom scenkonstområdet (gärna god kännedom om Riksavtalet) och erfarenhet av formellt eller informellt personalansvar.
– har erfarenhet av att söka bidrag och stipendier.
– har mycket god generell datorkunskap och erfarenhet av planeringsverktyg, gärna MS Outlook.
– har B-körkort.
– har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska

Arbetsuppgifter
Som producent hos oss planerar och samordnar du teaterns produktioner i samråd med scenkonstchef, teknisk chef och marknadschef. Det innebär årsplanering, produktionsplanering och arbetstidsplanering.
Du kommer att ansvara för planering av extern konstnärlig personals medverkan i produktionerna, samt också till viss del stå för kontraktsförhandlingar.
Som producent kommer du att ha ett tätt samarbete med scenkonstchefen och sitta i ledningsgruppen Du skall därför också ha förmågan att kunna representera teatern i olika sammanhang.

Anställningsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Vi tillämpar provanställning. Det är också möjligt att söka en vikarierande tjänst för ett år, med möjlighet till förlängning.

Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.

Lön 
Enligt överenskommelse.

Så ansöker du
Sista dag att ansöka är den 15 september 2017
Ansökan skickas till e-postadress: personal@regionteatern.se

Kontakt 
Tillträdande VD/Scenkonstchef, Therese Willstedt: therese.willstedt@regionteatern.se

Facklig företrädare, Mikaela Johansson: mikaela.johansson@regionteatern.se, 072-399 14 75

Styrelse

Landstinget Kronoberg
Ordförande Ragnar Lindberg (s)
Lena Wibroe (m)
Björn Gullander (v)

Landstinget Blekinge
Vice ordförande Claes Jansson (mp)
Kerstin Johansson (fp)

Växjö kommun
Lars-Evert Ekman (c)

Personalrepresentant
Mikaela Johansson