Skapa dans 2018 - Regionteatern

KOREOGRAFITÄVLING - FÖR UNGDOMAR 15-21 ÅR

ALLA kan vara med oavsett dansbakgrund och ALLA dansstilar är välkomna!

Ta chansen att vara med i region Sydosts koreografitävling! Diplom delas ut till alla och vinnarna går direkt till riksfinalen i Skapa Dans Stockholm, på Riksteatern i Stockholm. Juryn består av danskonstnärer och kulturarbetare från länet.

Tänk på att det är en koreografitävling där det koreografiska verket bedöms. Juryn tittar på hur du har arbetat med musiken, hur du använder rummet och rörelserna och så vidare. Utförandet är så klart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger inte på danstekniken utan på koreografin.

Kort om reglerna:
Den tävlande ska vara mellan 15 – 21 år.
Den tävlande ska vara skriven i eller ha anknytning till det län/region den tävlar i.
Koreografin ska vara minst 3 min och max 4 min 30 sek.
Max 6 deltagare/grupp.
Man får tävla i flera grupper men bara stå som koreograf för ett stycke. Alla dansstilar är välkomna.

Juryn bedömer:
1. Konstnärlig och koreografisk kvalitet 2. Kommunikation och utstrålning
3. Originalitet och personlig tolkning 4. Sceniskt helhetsintryck
Skapa Dans är mer än en tävling, det är en möjlighet för unga koreografer att utveckla sitt sceniska uttryck samt träffa andra unga dansare med samma intresse. Kringaktiviteter som dans-workshops kopplas även till respektive tävlingstillfälle och skapar än mer känslan av gemenskap och utbyte deltagarna emellan.

Lördag 20/10 kl 16.00
Regionteatern, Västergatan 24, Växjö

Anmäl dig eller din grupp här: Till anmälningsformuläret
Sista anmälningsdag 2/10. 

För frågor:
maila till dansisydost@regionteatern.se

Skapa Dans är en möjlighet för dig som gillar att göra din egen dans och koreografera själv eller tillsammans med andra. Du som tävlar är mellan 15-21 år och är skriven i Kronoberg, Blekinge eller Kalmar län. Vinnare utses av en jury och får tävla i Riksfinalen på Riksteatern i Hallunda 4 november.

Smakprov på hur tävlingen kan gå till:
Skapa Dans 2014 av Dans i Nord
Ladda ner affisch med inbjudan

Kom ihåg – ALLA är varmt välkomna, oavsett dansstil och dansbakgrund!

Rebecca Riggo Skådespelare

Kontaktperson

Jennifer Darrell 0470-70 05 27
Dansutvecklare
dansisydost@regionteatern.se

Skapa Dans workshopen med Tomas Benstem den 8 september- Dags att boka din plats! 

Den 8 september är det workshop med Tomas Benstem. Här får du möjlighet att få inspiration till att skapa din egna koreografi som du sedan kan visa och tävla med den 20 oktober på Regionteatern Blekinge Kronoberg i Växjö. Vinnaren åker till Riksteatern i Hallunda och tävlar med sin koreografi. Skapa Dans rikstävling sker mellan 1–4 november med tävling lördag 3/11 på Riksteatern i Hallunda.

Workshopens upplägg:
13.00-14.30 Klass med Tomas Benstem
14.30-15.00 Paus
15.00- 16.30 Klass med Tomas Benstem i komposition, tips på hur en skapar en dans, som kan förbereda dig inför Skapa Dans Tävlingen.

Workshopen sker på Norrtullskolan i Estetiska programmets lokaler: Skolgatan 2, 352 33 Växjö Hämta vägbeskrivning

Workshopen är GRATIS! Anmälan dansisydost@regionteatern.se eller kristina@byteatern.se

Om Tomas Benstem
Thomas är mannen som gjort allt och sen lite till. Han har dansat i, koreograferat och producerat alla stora produktioner som finns i Sverige.  Ser du en produktion på TV eller en show på scen så har Thomas Benstem med största sannolikhet haft ett finger med i detta. Han har turnerat, dansat och uppträtt runtom i hela världen. Thomas passion för dans startade med Hiphopen. Han har under sina år som instruktör utvecklat en unik stil som beskrivs som musikalisk och uttrycksfull från hjärtat. Han har gett proffsklasser på Balettakademien såväl som utbildat blivande danslärare på Danshögskolans 4 åriga utbildning. Thomas är en mycket eftertraktad koreograf och pedagog både i Sverige och internationellt. Han har jobbat med bl.a. Melodifestivalen, Oscar Zia, Margaret, Samir och Victor, Eric Saade, Agnes, Idol Sweden, MTV Music Awards (Ricky Martin), So You Think You Can Dance.
Hör av dig till oss

Använd kontaktformuläret för frågor eller använd kontaktuppgifterna nedan för att komma i kontakt med oss så snabbt som möjligt.

VÄXELTELEFON: 0470-70 05 00

E-POST: info@regionteatern.se

BESÖKSADRESS: Västergatan 22-24, Växjö

POSTADRESS: Box 486, 351 06 Växjö