Sommardans - Regionteatern

Sommardans

Upplev dans hela sommaren!

Sommardans är ett feriejobb för ungdomar i Växjö kommun. Under Sommardans får ungdomarna jobba som dansare under tre veckors tid under ledning av en koreograf. Tillsammans skapar de föreställningar och workshops som visas runt om i Växjö kommun utspritt under de tre veckorna. Bakgrund och inspiration till Sommardans är Drömsommarjobbet i Karlstad. När det startades var det dansare från hela Sverige som hade möjlighet att som 17,18-åring arbeta som dansare med en känd svensk koreograf. Projektet har spridit sig och finns nu i många delar av Sverige, tex. Blekinge och tidigare även i Kalmar.

Föreställningen heter ”Sommardans 2018”, pågår ca 1 h och riktar sig till barn och unga i åldrarna 6-15 år. Vi kommer att spela på trädäcket vid Vattentorget torsdag 21/6 kl. 16.00, på Araby Park Arena onsdag 27/6 och torsdag 28/6 kl.17 och Romavallen fredag 6/7 kl.15. 

 

Årets koreograf Är Sofia Berglund.

”Sofia Berglund är 31 år och utbildad i dans, koreografi och pedagogik vid Stockholms konstnärliga högskola, Conservatorio Superior de Danza de Málaga samt Stockholms Universitet. Efter examen har hon arbetat som danslärare på bland annat Balettakademin, Viktor Rydbergs Gymnasium och Uppsala Dansakademi. Sofia upplever att kultur och konst inspirerar henne och hon beskriver sin stil som fysisk, musikalisk och något dramatisk. Hon flyttade tillbaka till Växjö förra sommaren och njuter nu av närheten till skogen och av att kunna cykla till jobbet!”
Hör av dig till oss

Använd kontaktformuläret för frågor eller använd kontaktuppgifterna nedan för att komma i kontakt med oss så snabbt som möjligt.

VÄXELTELEFON: 0470-70 05 00

E-POST: info@regionteatern.se

BESÖKSADRESS: Västergatan 22-24, Växjö

POSTADRESS: Box 486, 351 06 Växjö