Regionteatern gästspelar utomlands

Aktuellt

Nu på söndag den 28/4 gästspelar Elin Rusk och Agnes Forstenberg på Korsnäs kommunbibliotek i Finland där de hyllar Edith Södergran och hennes dikter.

Regionteatern gästspelar i Finland!

På söndag 28.4 kl.18.00 på Korsnäs kommunbibliotek i Finland gör Elin Rusk och Agnes Forstenberg ett gästspel från Regionteatern Blekinge & Kronoberg där de hyllar Edith Södergran och hennes dikter!

FÄNGSLANDE MODERN LYRIK
Edith Södergrans dikter kännetecknas av en färgstark innerlighet – vackra och hänförande. Hon var den första finlandssvenska poet som tydligt talade utifrån ett kvinnligt perspektiv och hennes självkänsla gentemot männen var stark, detta har gjort henne till en viktig förebild för många kvinnliga lyriker. Edith Södergran var innovativ och djärv, egenskaper som återspeglas i hennes dikter.

”Min självsäkerhet beror på att jag har upptäckt mina dimensioner. Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är.”
– Edith Södergran

Medverkande: Agnes Forstenberg och Elin Rusk. Musik komponerad av Magnus Grenstedt.

• Ta del av våra nyheter

• Adress

Västergatan 22-24