Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

En säker plats att vara på

Från och med den 29 september släpper Regeringen och Folkhälsomyndigheten upp de restriktioner som har gällt fram tills nu på grund av Pandemin. Det innebär att vi från och med den 29 september släpper upp till full salong! Det är fortsatt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer: stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd och undvik trängsel och tvätta händerna ofta. Det är fortsatt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer: stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd och undvik trängsel och tvätta händerna ofta. Läs mer på Växjö Kommuns hemsida: Så jobbar Växjö kommun kring corona – Vaxjo.se Regionteatern Blekinge Kronoberg har vidtagit åtgärder för att hindra smittspridningen av coronaviruset. Handsprit, avståndsmarkeringar på golv och stolar samt organiserat publikflöde av våra värdar, gör att du kan känna dig trygg och säker när du besöker oss!

Rekommendationer gäller i Kronobergs län:

Vi har konstaterad samhällsspridning av coronaviruset i hela Kronobergs län. Det är fortsatt viktigt att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer: stanna hemma om du är sjuk, håll avstånd och undvik trängsel och tvätta händerna ofta.

Nationella allmänna råd och rekommendationer för att minska spridningen av covid-19:

  • Att alla verkligen begränsar sina nära kontakter utanför arbetsplatser och skola genom att endast umgås med de personer som man normalt träffar, exempelvis de du bor tillsammans med eller några få vänner och närstående utanför hushållet.
  • Att arbetsgivare återigen ser över så att alla som kan arbeta hemifrån ges möjlighet att göra det.
  • Att allmänheten inte anordnar eller deltar i arrangemang eller aktiviteter där människor samlas, till exempel fester och liknande socialt umgänge.
  • Att kommunerna håller icke-nödvändig verksamhet som allmänheten har tillträde till stängd, med undantag för idrotts-, fritid- och kulturverksamhet för barn.
  • Att vuxna inte tränar tillsammans i grupp inomhus (gäller ej yrkesmässig idrott).
  • Att man handlar ensam och besöker butiker på tider då det inte är trängsel.
  • Att avvakta med att låta barn och ungdomar spela matcher och delta i tävlingar.
  • Att vuxna och ungdomar födda 2004 och tidigare använder engångsmunskydd vid resor i kollektivtrafiken på vardagar klockan 7–9 och 16–18 samt även övrig tid om det förekommer trängsel på bussar och/eller tåg.
  • Att munskydd övervägs på arbetsplatser där fall av covid-19 konstaterats, i situationer där man inte kan undvika nära kontakt mellan vuxna personer (gäller ej gymnasieelever) under längre tid (inom 2 m mer än 15 min under 1 dygn). Använd alltid CE-märkt engångsmunskydd och använd det på ett korrekt sätt, se Folkhälsomyndighetens information om hur man använder munskydd.

Även vaccinerade individer rekommenderas att följa ovanstående när samhällspridningen är så hög som den är nu. Detta för att inget av vaccinerna ger ett fullständigt skydd mot att blir smittad.

Var finns mer information om coronaviruset?
Folkhalsomyndigheten.se finns mer information om coronaviruset och det aktuella läget.