Corona

Publikinformation med anledning av corona


Regionteaterns styrelse har beslutat att ställa in vårens resterande publika verksamhet
f r o m 20/3.

Beslutet är grundat på rekommendationer från Folkhälsomyndigheten.

Styrelsen har fattat beslutet mot bakgrund av den rådande situationen med Covid-19 och i syfte att som offentlig verksamhet ta sitt ansvar i att inte öka smittspridningsrisken och därmed trycket inom hälso- och sjukvården.

”Vi har gjort en risk- och konsekvensanalys som lett fram till slutsatsen att det nu är nödvändigt att ställa in vårens resterande publika verksamhet. Det är vårt ansvar som offentlig verksamhet att på de sätt vi kan bidra till att minska smittspridningen i samhället.  För oss är publikens och personalens säkerhet och hälsa givetvis det allra viktigaste. Det är med stor sorg och tungt hjärta som vi nu tvingas ställa in en verksamhet som vi jobbat så hårt för och som mötts med stor entusiasm från publik och recensenter. Vi har verkligen sett fram emot att få fira vårt jubileumsår tillsammans med vår publik och spela publiksuccéerna som Älskade Araby och Festen för fullsatta hus. Istället får vi nu blicka framåt och samla krafter till en ny höst full av scenkonst som berör. Det är vår förhoppning och övertygelse att när vi kommer ut på andra sidan av denna pandemi ska vi bättre uppmärksamma och förstå värdet av ett rikt och levande kulturliv samt att detta aldrig bör eller kan tas för givet.”

Lars Rejdnell 

Ordförande

Regionteatern Blekinge Kronoberg


Jesper Rehn 

Vice ordförande 

Regionteatern Blekinge Kronoberg


Therese Willstedt

VD / Scenkonstchef

Regionteatern Blekinge Kronoberg

Information för återbetalning av biljetter
Regionteatern Blekinge Kronoberg återköper biljetter inkl. serviceavgifter för inställda föreställningar våren 2020. Köpare hänvisas att kontakta det ombud där biljett inhandlats fram till den 30/4 för återköp, dvs. BiljettCentrum (0470-41600) eller Regionteatern (0470-700 500).

Köpt biljett via Nortic eller Akademibokhandeln får automatiskt återköp.
Vänligen ha överseende med att det är stor belastning på systemet och att det kan ta tid. Köpare via Klarna på Nortic.se skall betala fakturan för att kunna få återköp på biljetten. Ni som har köpt biljetter i Regionteaterns kassa kontaktas inom kort för information om återköp.

Var finns mer information om coronaviruset?
Folkhalsomyndigheten.se finns mer information om coronaviruset och det aktuella läget.