Dansveckan i Växjö

Under Dansveckan hos Regionteatern omvandlar vi Växjö till en vibrerande dansmetropol. Vi kickstartar veckan på söndagen genom att öppna våra dörrar för ambitiösa danselever, inbjudna till en spännande workshop i den energiska danstekniken waacking.

Måndagen bjuder på ett internationellt gästspel, D.I.S.C.O., ett unikt framträdande som äger rum på Konserthuset. Som pricken över i:et avrundas kvällen med en uppfriskande discodans för alla våra besökare.

När torsdagen rullar in välkomnar vi det Jönköpingbaserade danskompaniet Spira, där vår egen växjöbördiga Alicia Kerrolf står i centrum. På vår stora scen framförs dansföreställningen ”Head in a Landscape”, ett konstnärligt uttryck som sammanflätar rörelse och berättande.

Vi höjer temperaturen ytterligare på fredagen med en eldig flamencoworkshop, där deltagarna får chans att uttrycka sig med passion och kraft. Dansveckan når sitt crescendo på lördagen med en Gaga-workshop, en modern dansteknik känd för sin frihet och kreativitet.

Genom Dansveckan strävar Regionteatern efter att erbjuda medborgarna en unik möjlighet att inte bara bevittna men även uppleva danskonsten i dess fulla glans. Genom att delta i våra workshops får var och en känna på den renodlade glädjen av att dansa, och möjligen upptäcka en ny passion. Vårt mål är att skapa en oförglömlig upplevelse där alla är välkomna att utforska rörelsens värld.

I samarbete med Riksteatern Växjö & Växjö Dansskolor

Läs mer om Dansveckan

D.I.S.C.O.

Nästa tillfälle: 2 oktober, 2023, Växjö Konserthus, Växjö

D.I.S.C.O. – En dansfest du sent kommer glömma! Det är dags att återupptäcka nattklubbens magi. Nio otroliga dansare kommer gradvis …

Heads in a landscape

Nästa tillfälle: 5 oktober, 2023, Regionteatern, Växjö

Två personer, ansikte mot ansikte. Föreställ dig alla följder det mest okomplicerade av möten skulle kunna få, alla känslor som …

Gaga Workshop

GAGA PEOPLE 7 oktober, 2023, Norrtullskolan, Växjö

Gaga people är för alla, ingen tidigare erfarenhet av dans eller rörelse behövs. Från 13 år. Gaga dancers är för …

D.I.S.C.O. – Växjö Konserthus måndag 2/10 kl 19.00

Josépha Madoki, känd som Princess Madoki, bjuder på en flamboyant waacking-upplevelse, fylld med glitter, glamour och excentricitet, med rötterna i 70-talets gaykultur. Åtta dansare och en DJ förenar sig för att gestalta en extravagant klubbkväll. Föreställningen, D.I.S.C.O. (Don’t Initiate Social Contact with Others), skapades under pandemitider och är starkt influerad av isolering och längtan tillbaka till klubbens dansgolv och 70-talets discomusik. D.I.S.C.O är en hyllning till livet, dess galenskap och eufori, trots de rådande omständigheterna.

Efter föreställning välkomnas de som vill upp på scen för att själva ta del av denna extravaganta klubbkväll.

Heads in a landscape – Regionteatern Ringsberg torsdag 5/10 kl 19.00

I Heads in a landscape har koreografen Kit Brown (Skånes Dansteater) inspirerats av de oändliga möjligheter som finns i varje mänskligt möte. Genom små scener skymtar ett lika laddat som gåtfullt landskap. Ett rum av interaktion och förundran, där dansarna trevandes byter erfarenheter med varandra. Är det möjligt att bli mer människa, mer hel, bara genom att tillbringa tid i någon annans mänsklighet?

Workshops under veckan Fredag kl 18.00 och Lördag kl 13.00

Vår fredagsworkshop introducerar dig till flamenco, en kraftfull och passionerad dansform från Andalusien. Med dess stampande rytmer och klappande händer, är detta din chans att uppleva flamencos intensitet i ett stödjande och inspirerande sammanhang.

Lördagens workshop tar dig in i den kreativa världen av Gaga, en innovativ dansteknik från Israel. Här får du möjlighet att utforska din rörelsefrihet, lyssna på din kropps signaler och uttrycka dig på ett sätt som kanske är helt nytt för dig. Detta är en chans att frigöra din danspotential på ett lekfullt och inspirerande sätt.