(Svenska) Medborgarscenen - allas vår scen

Aktuellt

(Svenska) Region Kronoberg skriver om Regionteaterns Medborgarscen som har utvecklats för att historier som speglar det lokala samhället ska få större plats på teatern. Satsningen är en del av ett flerårigt projekt där det regionala kulturutbudet ska utökas för alla människor oavsett bakgrund.

(Svenska)

Region Kronoberg, Region Blekinge och Växjö kommun inledde i våras ett kulturprojekt i samarbete med Regionteatern Blekinge Kronoberg. Regionernas båda kulturplaner lyfter fram behov av utvecklingsarbete för att kulturutbudet ska bli tillgängligt och angeläget för fler. En av utvecklingsinsatserna för att möta utmaningen är Medborgarscen. Läs mer här: Region Kronobergs hemsida (öppnas i nytt fönster)

(Svenska)

I korthet

Regionteatern Blekinge & Kronoberg är från början två hopslagna länsteatrar. Tillsammans utgör de ett kulturellt nav i södra Sverige, med särskilt fokus på scenkonst för barn och unga. Under 2017 och 2018 har Regionteatern arbetat fram en ny riktning för verksamheten och har i och med det utökat dels dansverksamheten och dels föreställningar och evenemang på de egna scenerna. Varje år möter Regionteatern en publik på ungefär 45.000. Hälften av föreställningarna går på turné och spelas i skolor, på bygdegårdar och på andra typer av scener, främst i Kronoberg och Blekinge. Den andra hälften spelas på de egna scenerna i Växjö och Karlshamn.

 • Nyhetsbrev

 • Adress

  Västergatan 22-24
  352 31 Växjö

  Hitta hit

  Kontakt

  info(a)regionteatern.se
  0470-70 05 00
  Biljettkontakt
 • (Svenska) Följ oss i Sociala Medier