Medborgarscenen är vår nya dokumentärscen

(Svenska)

Veckans mest aktuella och mänskliga möte

Varje torsdag klockan 18 öppnar vi upp vår Medborgarscen. Det här är tid och plats för verkliga möten, i ordets alla bemärkelser. Välkommen!

(Svenska)

Sveriges första fasta Medborgarscen

Medborgarscenen är allas scen. Den är vår – din, min, grannens, och alla vi inte känner. Det är här vi möts, vi som kanske inte möts på gatan, eller på jobbet. Det är också här vi möter berättelser som får oss att öppna våra ögon. Medborgarscenen är inte en vanlig scen, den är en sorts dokumentärscen – ett forum för berättelser som rör oss alla. Här bjuder vi in barn, unga och vuxna från lokalsamhället och låter dem ta del av den professionella skapandeprocessen. På Medborgarscenen är det nämligen inte enbart skådespelare som får lov att stå på scenen utan även civila aktörer, men då i rollen som sig själva. Och det är det vi kallar Medborgarperformance. Kom och upplev när verkligheten möter scenkonstens magi.

I vår har vi tre föreställningar som är en del av Medborgarscenen:

Lust

Att Se

Hemma

 

Varje Torsdag

Varje Torsdag är en del av Regionteaterns Medborgarscen, vars idé är att låta nya röster komma till tals på våra scener. Varje Torsdag är en serie unika torsdagar som ger plats åt aktuell scenkonst, medborgarperformance, konserter, samtal, paneldebatter, föreläsningar, filmvisningar, workshops och fester! På Medborgarscenens Varje Torsdag kan vi vara med, skapa och påverka. Och vi kan vara säkra på att vi kommer hem, lite klokare och med ett vidare perspektiv på livet.

Se programmet för Varje Torsdag HÄR

(Svenska)

Medborgarscen

Klockan 18 på torsdagar är det tid för verkliga möten, i ordets alla bemärkelser. Besök kalendern och hitta evenemang som berör oss  alla.

(Svenska) Kommande evenemang