(Svenska)

Vi firar Ingmar Bergman

 

Ingmar Bergmans 100-årsdag går inte obemärkt förbi. Vi firar genom att plocka fram våra verkliga favoriter. Det blir teater, readings och dans.

Fira Bergmanåret med Regionteatern

(Svenska)

Bergmanåret

Det internationella Bergmanåret 2018 firas runtomkring i världen – Vår Region skall inte vara ett undantag! Vi vill hylla en av Sveriges mest banbrytande konstnärer genom tiderna.

Lite beroende på hur man räknar gjorde Bergman ett sextiotal filmer, över etthundrasjuttio teateruppsättningar och författade ett hundratal böcker och artiklar.

Till hans mest kända verk hör filmerna Det sjunde inseglet, Smultronstället, Persona och självbiografin Laterna Magica.

Bergmans konstnärskap följer ett tema med variationer: dysfunktionella familjer, förödmjukade men vampyriska konstnärsfigurer och en frånvarande gud blir konkretiseringar av en övergripande brist på kommunikation mellan människor.

Vi är stolta över att vara en del av det internationella Bergmanåret genom att kunna presentera en skandinavienpremiär av en av hans mest hyllade filmer som också vann en Oscar ”Såsom i en Spegel”. Upplev Persona som är en av Bergmans mest spelade verk. Hos oss ser ni den som en Reading i kombination med dansföreställningen ANDAS av Memory Wax. Sist men inte minst gästspelar Dramatörernas publiksuccé ”Scener ur ett äktenskap”. Under hösten kommer även Bergmansällskapet ner och gästar oss i ett efter snack om Bergmans verk och hur det lever vidare

 

Filmen Såsom i en spegel

(Svenska) Filmen Såsom i en spegel av Ingmar Bergman.

(Svenska) Kommande Ingmar Bergman evenemang