ES-vecka på Regionteatern

Under vecka 17 kommer våra talangfulla ES-elever från Katedralskolan att ta över alla våra scener här på Regionteatern.

Boka biljetter

Vill du se hur framtidens stora skådespelare, musiker och dansare ser ut kan du komma hit mellan den 23-26 april. Under tisdagen och onsdagen kommer teaterinriktningen årskurs 3 att spela två nyskrivna pjäser från Riksteaterns projekt Länk (“Farliga fåglar och hotfulla hundar!” (FFOHH) & “Buy nothing day!” (BND). ES-eleverna tar även över Varje Torsdag med en dansföreställning och inslag från bild- och musikinriktningen, som kvällen till ära är helt gratis! Musikprofilen i årskurs 1 kommer också visa smakprov från vårens projekt. En hel vecka med framtidens scenkonstnärer här hos oss på Regionteatern!

23/4

FFOHH föreställning: 18.00-19.30

BND föreställning: 20.00-21.30

24/ 4

BND föreställning: 18.00-19.30

FFOHH föreställning: 20.00-21-30

Speltid: 1,5 h / föreställning

25/4

Varje Torsdag – Framtidens scenkonstnärer intar Medborgarscenen. Det är precis som det låter. Estetiska programmet från Växjö intar Medborgarscenen. Var beredd på en storslagen kväll med härliga uppvisningar och performances. Vad har framtiden att bjuda på? Låt oss ta reda på det tillsammans i Scenkonstbaren ikväll! Boka biljetter HÄR.

Info Farliga fåglar och hotfulla hundar

I pjäsen “Farliga Fåglar och Hotfulla Hundar”, skriven av Kristian Hallberg, får man följa med elever och lärare under en skoldag. Det är en samhällskritisk pjäs som tar upp ämnen som mobbning, skolskjutningar och hemska relationer. Vi är ett gäng från klass ES16B som har valt att sätta upp FF&HH som vårt slutprojekt och gymnasiearbete.

Info Buy Nothing Day

Orättvisor i dagens samhälle är givet oavsett om det handlar om vem som får den bästa sångrösten, bäst betalt, eller vilken levnadssituation som helst. I Buy Nothing Day stöter sju ungdomar på orättvisan och varenda en av dem ser det som sitt ansvar att förändra saken. Problemet är bara att vägen till rättvisan är lång och kurvig, ibland kan det vara svårt att se vilken väg man ska ta för att skapa förändring

I pjäsen, som regisseras av Malin Lönnberg finns rollerna: Aktivisten Petra som spelas av Tova Ek, fotografen Andreas som spelas av Tina Degler och den utfrysta Hanna-Elise spelas av Linnéa Berg. Systrarna Irene och Katarina, spelas av Malin Lönnberg och Zoë Kennedy Engblom. Pjäsen har även vårdarbetarna Peter och Tara som spelas av Adam Westeson och Suzanne Berwald.

Katedralskolan – Estetiska programmet

På Estetiska programmet utvecklar du ditt konstnärliga intresse genom att skapa, uppleva och tolka konst och kultur samtidigt som du förbereder dig för högskolestudier. Skoldagen är en blandning av gymnasiegemensamma och estetiska ämnen.

Du lär dig att att använda din egen kreativitet och utveckla ditt konstnärliga uttryck. Du möter olika tekniker, traditioner och stilar inom den inriktning du valt. Du ges möjlighet att utveckla förmågan att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel såväl individuellt som i samverkan med andra. Din skoldag blir varierad med en kombination av gymnasiegemensamma och estetiska ämnen. Du kan välja bland flera olika kurser inom programfördjupningarna och det individuella valet. Det gör att du både kan bredda och fördjupa dina kunskaper inom olika ämnesområden.

Programmet ger dig möjlighet att delta i kulturella aktiviteter i och utanför skolan. Norrtullskolan och Katedralskolan har flera scener och utställningsmöjligheter där du får möta publik. Bild- och formutställningar, modeshower, dans-, musik- och teaterföreställningar är naturliga delar av utbildningen. Här finns alla möjligheter att skapa en bra grund för fortsatta studier.

Inriktningar: 

Dans

Bild- och formgivning

Mode/Design

Musik 

Teater

Läs mer på Växjö kommuns hemsida HÄR

ES-evenemang under veckan