Dansa med mig

Av Peter Asmussen

Dansa med mig är en rörande berättelse om en av vår tids mest utbredda folksjukdomar: ensamhet. Pjäsen handlar om en kvinna och hennes stora längtan efter sammanhang.
Hon talar i en enda ström till den kärlek som inte längre är hos henne och till den vän som han kanske lämnat henne för. Allt medan hon blottar ett liv som blivit ”så fattigt på egentligt innehåll” att flaskan nu är hennes enda fasta hållpunkt. Kvinnan rör sig fram och tillbaka i vågskvalp som förde hon en fruktlös kamp att koppla grepp om sin historia och vad hon varit med om. Så fort marken börjar kännas stadig under fötterna, rycks den undan igen. Vad är det egentligen som har hänt mellan henne och mannen?
Hur kommer vi ur en stor livssorg och åter får livsglädjen?
Vi borde dansa mer med varandra! Dansa med mig är en gåshudsframkallande föreställning: å ena sidan ett gripande vittnesmål om vad ensamhet gör med en människa och samtidigt en varm och kärleksfull berättelse om längtan efter kärlek och gemenskap.

Recension i SMP 28/9: ”Hon är lysande i sin skoningslösa gestaltning. I en regi som får henne att krypa in i mig själv…”  Klicka HÄR för att läsa på smp.se

Recension i Växjöbladet Kronobergaren 4/10: ”I en tät föreställning och med ett spel som inte låter någon komma undan ger Anna Maria Käll liv åt den namnlösa kvinnans vacklande mellan utmanande sturskhet och ömhudad svaghet.”

Biljetter och information

Visa fler tillfällen
Maskör

Hanna Elwe

Regi

Rickard Günther

Scenografi & Kostymdesign

Maja Döbling

Ljusdesign

Andreas Berntsson

Videoklipp

Pressbilder

Du kanske också gillar

Skådespelaren

...om konsten, och livet mitt i den

Sopplunch 7 december, 2022, Regionteatern, Växjö

”Skådespelaren” är ett kollage från ett teaterliv, från det där avgörande ögonblicket när teatern blir allt. Genom auditions och turnéer. ...

Du kanske också gillar

Skogen

En vandring genom rädslor, hemligheter och mystiska ljudvärldar

Nästa tillfälle: 3 december, 2022, Regionteatern, Växjö

Ett barn går vilse i skogen och möter där en skugga av sig själv. Tillsammans tar de två sig igenom ...

Du kanske också gillar

Gaga Workshop

Favorit i repris: Gratis Gaga dancers och people workshops!

GAGA PEOPLE 3 december, 2022, Norrtullskolan, Växjö

Gaga people är för alla, ingen tidigare erfarenhet av dans eller rörelse behövs. Från 13 år. Gaga dancers är för ...