Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Dans för Parkinson

Rörelse, rytm, musik, gemenskap & glädje

På grund av rådande omständigheter sker Dans för Parkinson just nu endast digitalt.

Vi fortsätter med succén Dans för Parkinson. Dans för dig med Parkinson finns redan på många ställen i Sverige och från och med hösten 2019 finns det även dansgrupper i Kronoberg och Blekinge. Dansträningen består av rörelse, rytm, musik, gemenskap och glädje. Genom dansens fysiska och kognitiva aktivitet kopplas hjärna och kropp samman och detta leder till förbättrade motoriska funk

tioner, vilket är värdefullt för personer med Parkinson. Dans har även en positiv psykosocial påverkan. Den sociala interaktionen i dansen, med gemenskap och delaktighet i gruppen, är en viktig del. I Dans för Parkinson tränas balans, koordination och musklernas förmåga. Muskulaturen, som tränas mycket effektivt genom dans jämfört med andra träningsformer, är viktig för många funktioner i kroppen, som till exempel balans, blodtryck och metabolism. Tack vare bättre balans, ökad steglängd och muskelstyrka minskar exempelvis fallrisken.

Vi dansar sittande och stående och alla övningar anpassas efter deltagarna. En eftermiddag i veckan träffas vi, 60 minuter per tillfälle. Vi rekommenderar mjuka kläder som tillåter full rörlighet, skor med mjuk sula eller barfota.

Dansgrupperna leds av våra omtyckta pedagoger Tiiu Kokkonen och Rebecca Yates och är kostnadsfri.
Kursen är på onsdagar kl 15.00, 15 tillfällen.

Kontakt för att boka plats på kursen i Blekinge:
Tove Andergren
E-post: tove.andergren@regionteatern.se

Kontakt för att boka plats på kursen i Kronoberg:
Anna Eklund
E-post: anna.eklund@regionteatern.se

Nästa speldag

Livet handlar inte om att vänta på att stormen ska passera, utan att lära sig dansa i regnet.

Okänd