Kulturnatten i Växjö

Vi står upp för varann. Vi backar varann och hjälps åt när det behövs. Temat på årets Kulturnatt i Växjö är Hjältar.

Regionteatern presenterar en heldag med aktiviteter för barn och unga. Dans, livemusik och smakprov ur befintlig och kommande repertoar.

Alla aktiviteter är kostnadsfria men vissa kräver förbokning av biljett. Inför kvällsprogrammet öppnar dörrarna kl. 18:00.

Evenemang:

10:00-11:00 Scenlabbet
I Scenlabbet låter vi dig och ditt barn vara kreativa och utforska scenkonstens värld tillsammans med våra pedagoger. Med hjälp teaterns magiska rum får du och ditt barn skapa, leka, samarbeta och uttrycka er tillsammans på olika sätt där lust och glädje är i fokus.
Läs mer om Scenlabbet här.

Från 4 år i vuxens sällskap.
Förbokning krävs, 20 platser

11:30-12:30 Skogen + kreativ workshop
Kliv in i Liten och Skuggans magiska värld där de tar de två sig igenom en hinderbana av roliga, oväntade, musikaliska rädslor i form av ljud. Efter föreställningen är ni i publiken välkomna att vara med på ett efterarbete. Tillsammans pratar vi och reflekterar kring föreställningen genom lek och rörelse och ni får lära känna era egna skuggor genom spännande övningar.
Läs mer om Skogen här.

Från 3 år i vuxet sällskap.
Förbokning krävs, 30 platser

15:00-16:30 Tangos Flamenco
Välkomna att dansa med flamencodansaren och pedagogen Josette Reilley i Norrtullskolans danssal. Dansa gärna i vanliga sneakers.

Förbokning krävs, 30 platser

18:30-18:50 Streetdance
Energifylld streetdance av danselever från bland annat Estetiska programmet på Regionteaterns innergård.
Ljusdesigner och ljustekniker Fredrik Nilsson ljussätter framträdandet.

19:00-19:45 Skådespelaren
Följ med bakom kulisserna och få en inblick i processen. Se ett utdrag ur föreställningen följt av artist talk med ensemblen.
Läs mer om Skådespelaren här.

20:00-20:45 Hon finns inte med på Fotografiet
Följ med bakom kulisserna och få en inblick i processen. Se ett utdrag ur föreställningen följt av artist talk med ensemblen och regissör.
Läs mer om Hon finns inte med på Fotografiet här.

21:00-21:30 Chapelle de Céline

Chapelle de Céline med Hanna Elwe är bandet som stod för musiken i Regionteaterns radioteater ”Jag tänker ofta på Céline”. Bandet består av sångerskan Hanna Elwe som spelade Monica Zetterlund i Regionteaterns uppskattade föreställning Tage & Monica och Hanna kompas av tre rutinerade herrar som är rotade i södra Sverige. Mats Nilsson på piano, Jonas Castell på bas och Pelle Trazan Jonasson på trummor. Alla tre är verksamma som både frilansmusiker och lärare med många års erfarenhet i bagaget och turnéer runt om i hela världen. Bandet bjuder på intim, svängig jazz som gör dig glad i vinternatten!

 

 

 

Biljetter och information