Näss

En hyllning till gemenskapen

Näss har fötts ur kontrasten mellan en framåtskridande modernitet och hårt fastlåsta traditioner i det marockanska samhället. Fouad Boussouf, koreograf, dansare och grundaren till Cie Massala låter motpolerna traditionellt och modernt samspela i dans-verket.

Med en fot i Marocko och den andra i Paris-förorten Val-de-Marne lånar Cie Massala uttryck från stilar som hiphop, samtida dans och nycirkus. I skapandet av Näss har också marockanska folkdanser fått utgöra källor till inspiration. Allt från krigsdans-dans med tamburin och kollektiva handslag. När dessa möter, spelar och blir ett med Parisförortens hiphop – då får du en fusion av de sju dansarnas energier och kroppar.
Med hög teknisk skicklighet låter de oss se kraften och konflikten i att komma samman.

Sagt om Näss:

Compagnie Massala…

…och föreställningen Näss har tagit Sverige med storm! Publiken jublar och pressen applåderar:

Näss träffar både magen, hjärtat och hjärnan.” Barometern
Energinivån är hög, musiken påträngande. Det är omöjligt att inte ryckas med på Dansens hus.” Dagens Nyheter
Dansen gör dem till människor som andas. Det är vackert.” Svenska Dagbladet

12 oktober, 2019kl 19:00VäxjöRegionteaternSlutsålt
5 oktober, 2019kl 19:00KarlshamnLokstallarnaKöp biljett
12 oktober, 2019kl 19:00VäxjöRegionteaternSlutsålt

Dansare

Sami Blond, Mathieu Bord, Yanice Djae, Loïc Elice, Justin Gouin, Nicolas Grosclaude, Maelo Hernandez

Massala Dance Company