Scen Torsdag

Veckans mest aktuella och mänskliga möte som får oss att tänka och känna

Scen Torsdag är en del av Regionteaterns Medborgarscen, vars idé är att låta nya röster komma till tals på våra scener. Scen Torsdag är en serie unika torsdagar som ger plats åt aktuell scenkonst, Medborgarperformance, konserter, samtal, paneldebatter, föreläsningar, workshops och fester! På Medborgarscenens Scen Torsdag kan vi vara med, skapa och påverka. Och vi kan vara säkra på att vi kommer hem lite klokare och med ett vidare perspektiv på livet.

Medborgarscenen är allas scen. Den är vår – din, min, grannens, och alla vi inte känner.
Det är här vi möts, vi som kanske inte möts på gatan eller på jobbet. Det är också här vi möter berättelser som får oss att öppna våra ögon. Medborgarscenen är inte en vanlig scen, den är en sorts dokumentärscen – ett forum för berättelser som rör oss alla. Här bjuder vi in barn, unga och vuxna från lokalsamhället och låter dem ta del av den professionella skapandeprocessen. På Medborgarscenen är det nämligen inte enbart skådespelare som får lov att stå på scenen utan även civila aktörer, men då i rollen som sig själva. Och det är det vi kallar för en Medborgarperformance. Kom och upplev när verkligheten möter scenkonstens magi!

Torsdag 10 september, 2020, 18:00

(Den krackelerande mansrollen)