Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Scen Torsdag

Veckans mest aktuella och mänskliga möte som får oss att tänka och känna

Scen Torsdag är en del av Regionteaterns Medborgarscen, vars idé är att låta nya röster komma till tals på våra scener. Scen Torsdag är en serie unika torsdagar som ger plats åt aktuell scenkonst, Medborgarperformance, konserter, samtal, paneldebatter, föreläsningar, workshops och fester! På Medborgarscenens Scen Torsdag kan vi vara med, skapa och påverka. Och vi kan vara säkra på att vi kommer hem lite klokare och med ett vidare perspektiv på livet.

Höstens tredje Scen Torsdag

, 26/11, är ett samarbete med Blekinge Folkhögskola

Tillsammans med Berättar- och teaterlinjen samt Dramapedagogutbildningen på Blekinge Folkhögskola skapas en Medborgarperformance som utmanar och utforskar normer. Utifrån egna erfarenheter undersöker vi hur en norm blir till. När är vi i och när är vi utanför en norm och hur påverkar den oss? Hur kan vi förändra och bryta oss loss från destruktiva normer? När får normen oss att fungera och må bra? Tillsammans med spännande gäster har vi ett panelsamtal kring kvällens tema.

Kommande Scen Torsdag

3/12 kl 18.00 – Jag är 2015

Det är fem år sedan den stora flyktingvågen. Vad har hänt med några av alla de tusentals som kom och hur förändrade det Sverige?

Information platssittning i Scenkonstbaren

På grund av coronapandemin har vi varit tvungna att ändra på sittningen i Scenkonstbaren. Därför kan det vara så att platserna i verkligheten inte överensstämmer med arenabilden.

Nästa speldag