Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Scen Torsdag

Veckans mest aktuella och mänskliga möte som får oss att tänka och känna

Scen Torsdag är en del av Regionteaterns Medborgarscen, vars idé är att låta nya röster komma till tals på våra scener. Scen Torsdag är en serie unika torsdagar som ger plats åt aktuell scenkonst, Medborgarperformance, konserter, samtal, paneldebatter, föreläsningar, workshops och fester! På Medborgarscenens Scen Torsdag kan vi vara med, skapa och påverka. Och vi kan vara säkra på att vi kommer hem lite klokare och med ett vidare perspektiv på livet.

10/9 -Den krackelerande man

srollen

Med ett inifrånperspektiv undersöker vi mansrollen med civila aktörers berättelser, reflektioner och tankar. Vad finns det för förväntningar på mig? Varför skapas och upprätthålles vissa beteenden? Hur gör jag för att bryta dem? Går det? Vem vill jag vara och vem är jag egentligen?

Calle Brunell är psykolog och författare. Han romandebuterade 2011 med Brev från en bruten horisont (Gilla Böcker). Vintern 2019 publicerades hans första fackbok, Man – I ljuset av #metoo (Brombergs).

Calle har i sin roll som psykolog länge samtalat och arbetat med män på en mottagning för sexuell hälsa i Rinkeby, dessförinnan har han arbetat med prostituerade kvinnor i Stockholms innerstad. Nu arbetar han på en specialistenhet inom barn- och ungdomspsykiatrin med behandlingar riktade mot barn och ungdomar som utsatts för fysiskt- och sexuellt våld.

Kvällen avslutas med ett panelsamtal där vi diskuterar, vrider och vänder på kvällens tema tillsammans med Calle, Tomas B Lindahl från föreningen MÄN och Per Dannefjord som är sociolog och universitetslektor vid institutionen för samhällsstudier på Linnéuniversitetet.

 

 

Information platssittning i Scenkonstbaren

På grund av coronapandemin har vi varit tvungna att ändra på sittningen i Scenkonstbaren. Därför kan det vara så att platserna i verkligheten inte överensstämmer med arenabilden.

Nästa speldag

15 oktober

Spelschema & turnéplan

10 september, 2020

Tid: 18:00

Plats: Regionteatern,Växjö

Jag är 2015

Köp biljett

15 oktober, 2020

Tid: 18:00

Plats: Regionteatern,Växjö

Jag är 2015

Köp biljett

3 december, 2020

Tid: 18:00

Plats: Regionteatern,Växjö

Jag är 2015

Köp biljett

Du kanske också gillar