We are present

En dansobduktion

Du kommer aldrig att se på dans likadant efter detta. I We are present kommer du som publik – men lämnar som kreatör och aktör. Koreografen Fabio Liberti vill att du blir en del i skapandet när ett verk för två dansare växer fram på scenen.

I en kombinerad interaktiv föreläsning/föreställning får du en unik upplevelse av hur den kreativa processen att göra en dansföreställning ser ut – inifrån. Under 90 minuter tar koreografen och de två dansarna med dig på en resa genom fem faser.

Du kommer själv att vara med och påverka dansarna och få en inblick i koreografens sinne, i dansarnas sätt att arbeta fram rörelser samt i hur musiken påverkar hur vi uppfattar dansen. Ingen föreställning blir den andra lik eftersom publiken i varje föreställning ombeds fatta beslut som påverkar koreografens kreativitet.

Föreställningen vill belysa vikten av att leva i nuet och ta till sig den spontana, unika kreativitet och energi hos de närvarande i det exakta ögonblicket.

Fabio Libertis koreografi kännetecknas av att den är teknisk, mänsklig, komisk och drabbande. Han är flerfaldigt belönad med prestigefulla priser och har skapat produktioner som visats på både teatrar och framstående museum som till exempel Louisiana Museum of Modern Art.

Torsdag 14 november, 2019, 19:00

Lokstallarna, Karlshamn