Workshops med Charlotte Engelkes

17:e och 18:e januari kl. 17-20 i Lokstallarna, Karlshamn

Charlotte Engelkes, koreograf och performanceartist, ger två undersökande workshops där deltagarna bygger papier machéfigurer av hönsnät och tidningspapper tillsammans. Byggandet blandas med samtal och improvisation i rörelse, text och sång. Vi undersöker och improviserar kring verkliga och osynliga väsen. De som hjälper oss i olika situationer. Finns det hjälpare? Hur får vi tröst? Hur kan vi trösta andra? Vi improviserar med och utan våra figurer och låter berättelser som vill komma fram hända. Vi jobbar i grupp och individuellt. Kompositör och ljuddesignern Willi Bopp är med under workshopen och skapar musik.

Alla över 18 år som har lust och viss improvisationsvana är välkomna. Workshoparna är inte fristående utan vi prioriterar deltagare som kan delta båda dagarna. Workshoparna är gratis. Regionteatern bjuder på kaffe och smörgås under kvällen.

Max tio deltagare, först till kvarn.

Sista anmälningsdag: 16/1

 

Dessa workshops är en del av det residens som Charlotte Engelkes har i Lokstallarna i januari 2023 där hon arbetar med sin kommande föreställning Concerto Di Figura. Hon hade även ett residens i Karlshamn under 2019 då allmänheten fick ta del av tillkomsten av verket Lohengrin Dreams. Lohengrin Dreams spelade sedan i sin helhet i Lokstallarna våren 2020. I november 2022 spelade Charlotte sin och Sofia Södergårds uppskattade föreställning Transplantation i Lokstallarna. Hennes föreställning Guldet som nyproducerats av Regionteatern har spelat på turné för barn och unga i Blekinge och Kronoberg under 2022. Charlotte har nyligen blivit tilldelad Svenska Dagbladets Operapris samt Stiftelsen Kungliga Teaterns Solisters stipendium.

Biljetter och information

Medverkande

Charlotte

Engelkes

Foto

Performing Pictures

Du kanske också gillar

Scenlabbet

Nästa tillfälle: 14 oktober, 2023, Regionteatern, Växjö

Bästa starten på helgen! Under några lördagar i vår låter vi dig och ditt barn, från fyra år, få vara ...

Du kanske också gillar

Gaga Workshop

GAGA PEOPLE 7 oktober, 2023, Norrtullskolan, Växjö

Gaga people är för alla, ingen tidigare erfarenhet av dans eller rörelse behövs. Från 13 år. Gaga dancers är för ...

Du kanske också gillar

Se och Prata Dans

Nästa tillfälle: 13 september, 2023, Regionteatern, Växjö

En kurs där vi ser och pratar om dans Kursen ges i Växjö och Karlshamn under hösten 2023 Kursen ger ...

Du kanske också gillar

Familjedag Växjö

Kurt Quo Vadis 3 november, 2023, Regionteatern, Växjö

Välkommen till Regionteaterns Familjedag – En dag där hela familjen kan dyka ner i teaterns magiska värld! Hösten är i ...

Du kanske också gillar

Flamenco Workshop

Nästa tillfälle: 6 oktober, 2023, Norrtullskolan, Växjö

Vi bjuder in dig till vår flamenco-workshop på 90 min, en introduktion till denna traditionella spanska dans. Flamenco är inte ...