Workshops med Charlotte Engelkes

17:e och 18:e januari kl. 17-20 i Lokstallarna, Karlshamn

Charlotte Engelkes, koreograf och performanceartist, ger två undersökande workshops där deltagarna bygger papier machéfigurer av hönsnät och tidningspapper tillsammans. Byggandet blandas med samtal och improvisation i rörelse, text och sång. Vi undersöker och improviserar kring verkliga och osynliga väsen. De som hjälper oss i olika situationer. Finns det hjälpare? Hur får vi tröst? Hur kan vi trösta andra? Vi improviserar med och utan våra figurer och låter berättelser som vill komma fram hända. Vi jobbar i grupp och individuellt. Kompositör och ljuddesignern Willi Bopp är med under workshopen och skapar musik.

Alla över 18 år som har lust och viss improvisationsvana är välkomna. Workshoparna är inte fristående utan vi prioriterar deltagare som kan delta båda dagarna. Workshoparna är gratis. Regionteatern bjuder på kaffe och smörgås under kvällen.

Max tio deltagare, först till kvarn.

Sista anmälningsdag: 16/1

 

Dessa workshops är en del av det residens som Charlotte Engelkes har i Lokstallarna i januari 2023 där hon arbetar med sin kommande föreställning Concerto Di Figura. Hon hade även ett residens i Karlshamn under 2019 då allmänheten fick ta del av tillkomsten av verket Lohengrin Dreams. Lohengrin Dreams spelade sedan i sin helhet i Lokstallarna våren 2020. I november 2022 spelade Charlotte sin och Sofia Södergårds uppskattade föreställning Transplantation i Lokstallarna. Hennes föreställning Guldet som nyproducerats av Regionteatern har spelat på turné för barn och unga i Blekinge och Kronoberg under 2022. Charlotte har nyligen blivit tilldelad Svenska Dagbladets Operapris samt Stiftelsen Kungliga Teaterns Solisters stipendium.

Biljetter och information

Visa fler tillfällen

Medverkande

Charlotte

Engelkes

Foto

Performing Pictures

Du kanske också gillar

Dans för Parkinson

Rörelse, rytm, musik, gemenskap & glädje

Nästa tillfälle: 3 februari, 2023, Norrtullskolans danssal, Växjö

Dans för dig med Parkinson finns redan på många ställen i Sverige och vi fortsätter med de uppskattade dansgrupperna i ...

Du kanske också gillar

Skogen

En vandring genom rädslor, hemligheter och mystiska ljudvärldar

Nästa tillfälle: 4 mars, 2023, Regionteatern, Växjö

Ett barn går vilse i skogen och möter där en skugga av sig själv. Tillsammans tar de två sig igenom ...

Du kanske också gillar

Age on Stage 65+

Kostnadsfri workshop 10 maj, 2023, Regionteatern, Växjö

Kostnadsfri workshop för dig som är 65+ och vill dansa Dans som konstform bör vara tillgänglig för alla människor, i ...