Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Festival

Den 5-11 maj kommer det att sprudla av scenkonst på Regionteatern! Från onsdag till tisdag bjuder vi på FESTIVAL, för både stora och små. Och vet ni vad? Alla programpunkter är helt GRATIS! Evenemangen tar plats på Regionteaterns scener på Ringsberg, Västergatan 24.


FÖR FULLSTÄNDIGT SCHEMA KLICKA HÄR

Tage & Monica

För nostalgiälskarna presenterar vi inga mindre än Tage och Monica i ett poetiskt sångspel. Med Hanna Elwe som den skönsjungande Monica Zetterlund och Björn Johansson Boklund som allas vår underfundige Tage Danielsson tar vi oss tillbaka, minns och nynnar med.

Klicka här för Gratis biljett

Sufflören

Se den hyllade monologen Sufflören av Andreas T Olsson. Med gränslös humor, i rasande tempo och oväntade vändningar får vi möta Sufflören som hittat sin perfekta plats i världen. Som trivs med att behövas som mest när han märks som minst. I rollen som Sufflören för Regionteaterns räkning ser vi Lennart Eriksson.

Klicka här för Gratis biljett

Nu ska vi gå hem

I föreställningen tar vi oss an alla förskolebarns största fråga: Varför kommer mamma och pappa alltid när det är som roligast? En konsert om lek, kall tacos, livspussel och att hämta sina barn på fredagseftermiddagar.

Klicka här för Gratis biljett

Scenlabbet

Under Scenlabbet låter vi dig och ditt barn kliva in i teaterns och dansens magiska värld. Tillsammans med våra pedagoger Tove och Linnea får ni prova på att uttrycka er på olika sätt genom dans-och dramaövningar. Lust och glädje kommer att stå i fokus. Vi samarbetar och har roligt tillsammans.

Klicka här för Gratis biljett

Elvira Skeppsråttan

Elvira har alltid drömt om att bli skeppsråtta precis som sin faster Råkåkå. Hon drar i rep, knyter knopar, fiskar och letar efter skatter. Tillsammans med Elvira får även barnen öva sig på att bli skeppsråttor och hjälpa till att lösa Råkåkås gåta.

Klicka här för Gratis biljett

Workshop med Gabi

Workshop i street impro med syfte att hedra rörelser med våra kroppar. Vi dansar till olika rytmer med olika danstekniker och alla är välkomna. Det enda som behövs är viljan att delta. Workshopen leds av vår alldeles egna Gabriela Anselmo. Från 15 år och uppåt.

Klicka här för Gratis biljett

Monument Växjö

I denna kortfilm följer vi två guider på ett fiktivt forskningscentrum, som på ett oväntat sätt låter oss se på monument i vår värld och vår egen stad. Det är klurigt, knasigt och tankeväckande. Det är utflippad och finurlig folkbildning paketerad i Gunilla Heilborns karakteristiska stil.

Klicka här för Gratis biljett