Skapande skola

Vi på Regionteatern Blekinge Kronoberg står upp för barnet och barnets rätt till kultur! Det innebär att vi alltid har barnperspektivet i fokus när vi arbetar. Vi skapar trygga rum där eleverna kan få växa, utvecklas och lära sig mer om sig själva och varandra ute i olika klassrum och gymnastiksalar i Blekinge och Kronoberg varje dag.

Vi erbjuder som vanligt högkvalitativa föreställningar för barn och unga med pedagogiska arbeten som kopplas till föreställningarna och dess tematik. Där låter vi eleverna ta sin scenkonstupplevelse, fördjupa den och koppla den till sin verklighet och den samtid vi lever i. Eleverna får utforska scenkonstens värld genom drama, teater, dans och bildövningar. Du som lärare och pedagog får även bra, spännande och tydliga metoder för att använda scenkonstupplevelsen i ditt klassrum.

Ni kan också välja att skräddarsy projekt tillsammans med oss. Det kan innebära allt från att vi skapar en föreställning under en dag tillsammans, till ett spännande dansprojekt eller ett konstnärligt arbete med gruppdynamiska övningar för klassen. Eller om ni vill skapa ett större fördjupat projekt med hela er skola utifrån någon av våra föreställningar.

Vi ser fram emot att få skapa tillsammans med er!

För mer information, kontakta David Schagerström:

0470-70 05 02 david.schagerstrom@regionteatern.se

Skogen

Från 3 år – F-klass.

Med utgångspunkt från barns egna tankar om rädslor och läskigheter, sammanflätat med ljudvärlden som uppstår bygger Hedvig Claesson ett musikaliskt äventyr för de minsta. Detta är en berättelse som tar avstamp i den småländska magiska skogen befolkad av granar och tallar, mörker och ljus, kvistknak och vindsus.

Läs mer här!
Utbudsblad

Guldet

Charlotte Engelkes Guldet är en lekfull version av Rickard Wagners opera Rhenguldet. En musikalisk familjeföreställning för barn i åldrarna 6-8 år. I denna version med Regionteaterns egen ensemble. Välkomna in i en spännande, glittrande och glimrande musikalisk sagovärld där vi söker svaret på vem det är som har stulit guldet.

Läs mer här!
Utbudsblad

Djurens Karneval

Åk 3-5.

Hur behåller vi den nyfikna naivitet som låter oss upptäcka världen istället för att bara se på den?
Följ med till en plats där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Där kreativiteten får bestämma över den välkända vardagens vila och styra om vår blick mot något … annat.

Läs mer här!
Utbudsblad

Barnen från Ljuder

Åk 4-6.

Barnen från ljuder är en föreställning för mellanstadiet som bygger på dokumentärt material. Med utgångspunkt i intervjuer med barn om deras erfarenheter av att vara ny, på en plats eller i en grupp, utforskar vi hur det är att börja om, att minnas tillbaka och att bygga något nytt.

Läs mer här!
Utbudsblad

Skapa ett projekt med oss

Erbjuds alla årskurser, från förskola och uppåt. Har din skola tankar och idéer om vad ni skulle vilja göra inom ramen för skapande skola? Arbetar ni med något speciellt tema? Vi kan anpassa projekten utifrån era önskemål och tankar.

Läs mer här!