Skapande skola


Vi på Regionteatern Blekinge Kronoberg står upp för barnet och barnets rätt till kultur! Det innebär att vi alltid har barnperspektivet i fokus när vi arbetar. Vi skapar trygga rum där eleverna kan få växa, utvecklas och lära sig mer om sig själva och varandra ute i olika klassrum och gymnastiksalar i Blekinge och Kronoberg varje dag.

Som vanligt erbjuder vi högkvalitativa föreställningar för barn och unga med pedagogiska arbeten som kopplas till föreställningarna och dess tematik. Där låter vi eleverna ta sin scenkonstupplevelse, fördjupa den och koppla den till sin verklighet. Eleverna får utforska scenkonstens värld genom drama, teater, dans och bildövningar. Du som lärare och pedagog får även bra, spännande och tydliga metoder för att använda scenkonstupplevelsen i ditt klassrum.

Ni kan också välja att skräddarsy projekt tillsammans med oss. Det kan innebära allt från att vi skapar en föreställning under en dag tillsammans, till ett spännande dansprojekt eller ett konstnärligt arbete med gruppdynamiska övningar för klassen. Eller om ni vill skapa ett större fördjupat projekt med hela er skola utifrån någon av våra föreställningar.

Vi ser fram emot att få skapa tillsammans med er!

För mer information, kontakta David Schagerström:

Mail: david.schagerstrom@regionteatern.se

Tel: 0470-70 05 02


Utbud för läsåret 2023 / 2024

Rörliga rader Djur som inge sett utom vi

Rörliga rader

Spelar hösten 23 för 2-6 år

En finstämd och humoristisk gestaltning av ett gäng egenartade fantasidjur. De osedda djuren får form och färg när de tar plats på scenen. Håll för dina öron bara och lyssna till denna finurliga skara!

Utbudsblad

Kurt Quo Vadis?

Utbudsblad_Kurt Quo_230220Spelar läsåret 23/24  för  Fklass – åk3

Kurt känner sig misslyckad. Ingen är mer misslyckad än han, tycker Kurt. Han tycker att han slösar bort sitt liv på att köra truck. Han vill så gärna göra något viktigt. Han vill få applåder.

Någonting måste göras. Kurt får ett par idéer. Kan tänkas att det är bra idéer. Kanske inte. Det kommer att visa sig…

Utbudsblad

Flow

Spelar  våren 24  för åk 4-6

Aldrig känner man sig så levande som när man skapar! Var med när grymma scenkonstnärer förvandlar klassrummet till en kreativ jamsession – med klassiska toner, rim och beats. Och era engagerade kids i mixen.

Utbudsblad

Nederlaget

Utbudsblad_Nederlaget_230220Utbudsblad_Nederlaget_230123Spelar Läsåret 23/24  för Åk 7-9

Föreställningen ”Nederlaget” vänder blicken (och kroppen) mot gruppen: Att vara en i gänget, att tillhöra ett lag och “ta en för laget”, att offra sig och att se det gemensamma målet.

Men också att vara lagets felande länk, att inte vilja tävla och inte offra sig för gruppen. Vad krävs för att ett lag ska lyckas? Vad förstör ett lag? När blir laget farligt och destruktivt och när kan det lyfta individen och kollektivet?

Utbudsblad

Skapa ett projekt med oss

Erbjuds alla årskurser, från förskola och uppåt. Har din skola tankar och idéer om vad ni skulle vilja göra inom ramen för skapande skola? Arbetar ni med något speciellt tema? Vi kan anpassa projekten utifrån era önskemål och tankar.

Information