Skapande skola

Regionteaterns inspirerande pedagoger erbjuder fler olika projekt inom skapande skola, både fristående projekt och efterarbeten kopplade till föreställningar. Med hjälp av övningar och diskussioner fördjupas elevernas upplevelse av det de har sett.

Skogen

Från 3 år – F-klass.

Med utgångspunkt från barns egna tankar om rädslor och läskigheter, sammanflätat med ljudvärlden som uppstår bygger Hedvig Claesson ett musikaliskt äventyr för de minsta. Detta är en berättelse som tar avstamp i den småländska magiska skogen befolkad av granar och tallar, mörker och ljus, kvistknak och vindsus.

Utbudsblad

Guldet

Charlotte Engelkes Guldet är en lekfull version av Rickard Wagners opera Rhenguldet. En musikalisk familjeföreställning för barn i åldrarna 6-8 år. I denna version med Regionteaterns egen ensemble. Välkomna in i en spännande, glittrande och glimrande musikalisk sagovärld där vi söker svaret på vem det är som har stulit guldet.

Utbudsblad

Djurens Karneval

Åk 3-5.

Hur behåller vi den nyfikna naivitet som låter oss upptäcka världen istället för att bara se på den?
Följ med till en plats där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Där kreativiteten får bestämma över den välkända vardagens vila och styra om vår blick mot något … annat.

Utbudsblad

Barnen från Ljuder

Åk 4-6.

Barnen från ljuder är en föreställning för mellanstadiet som bygger på dokumentärt material. Med utgångspunkt i intervjuer med barn om deras erfarenheter av att vara ny, på en plats eller i en grupp, utforskar vi hur det är att börja om, att minnas tillbaka och att bygga något nytt.

Utbudsblad

Kulturutflykt

Åk 4-6.

I ett samarbete mellan Kulturparken Småland och Regionteatern Blekinge Kronoberg erbjuder vi utflykt med utställning och föreställning i ett. Regionteatern visar föreställningen Barnen från Ljuder på Utvandrarnas hus. I anslutning till föreställningen får klassen en guidad tur av den nyinvigda utställningen Drömmen om Amerika med en av Kulturparkens pedagoger.

Utbudsblad

Jag ser dig

Åk 7-9.

Dansföreställningen ”Jag ser dig” handlar om identitet. Min identitet. Din identitet. Vår identitet. Deras identitet. Vi tar ett steg till och undersöker vad som gör oss till ett Vi och vad som skiljer Oss från ett Dem?
I föreställningen Jag ser dig får du genom dans följa med oss på en resa där vi undersöker hur jag blir till i relation till den andre.

Utbudsblad

Skapa ett projekt med oss

Erbjuds alla årskurser, från förskola och uppåt. Har din skola tankar och idéer om vad ni skulle vilja göra inom ramen för skapande skola? Arbetar ni med något speciellt tema? Vi kan anpassa projekten utifrån era önskemål och tankar.

Läs mer här