Regionteaterns första audiodrama

Jag tänker ofta på Céline är en dramatisering av författaren Sture Dahlströms novell med samma namn.

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL VÅR DIGITALA SCEN!

Jag tänker ofta på Céline

Jag tänker ofta på Celine är en absurd skröna en absurdistisk skröna om hur basisten Svenne Spjut, 1946, smugglar sin litteräre idol Louis-Ferdinand Céline från Köpenhamn till Lund genom att gömma honom inne i sin kontrabas. Med författaren gömd i sitt inre får basen ett maffigt köttigt ljud och Svenne börjar spela som en gud och vill inte släppa ut författaren. I skuggorna lurar ytterligare en person som vill ha den litteräre giganten Céline i sin makt och ett triangeldrama tar sin början i lärdomsstaden. Jag tänker ofta på Celine är ett kammarspel, eller en fars om man så vill, om att hitta sig själv och sin alldeles egna inre röst, både som konstnär och som människa.

Sture Dahlström brukar kalls för Sveriges främste beat- och jazzförfattare men är också upphovsman till en helt egen romanform, oförliknelig med sin unika mix av surrealism och erotik och vild humor. Jag tänker ofta Céline (1994) är en mycket tillskruvad självbiografisk kortroman om starten på Sture Dahlströms musik och författarbana. I regionteaterns dramatisering av boken har vi valt behålla Sture Dahlströms surrealism och humor och det faktum att de mest vansinniga saker helt plötsligt verkar helt normala. Audiodramat utspelar sig till stor del i en dansorkester på Grand Hotell i lund och innehåller nyinspelad tidstypisk musik, med en något tillspetsad touch.

Manus och Regi; Bo Sjökvist

Dramaturg; Martina Bigert

I Rollerna

Svenne Spjut; Alexander Lindberg

Esther; Birte Heribertsson

Celine; Olof Bergström

Musikerna:

Joans Castell; Kapellmästare och arrangör

Hanna Elwe; Sång

Mats Nilsson; Piano

Pelle Trazan Jonasson; trummor

Jag tänker ofta på Céline är en produktion från Regionteatern Blekinge & Kronobergs digitala scen.