Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Lediga tjänster

Regionteatern Blekinge Kronoberg är en scenkonstinstitution och länsteater för två län. Regionteatern har som uppdrag att producera, arrangera och stimulera scenkonst för barn, unga och vuxna. Verksamheten omfattar egen produktion, samproduktion, pedagogisk verksamhet, residens, gästspel och turnerande verksamhet.

Regionteaterns verksamhet omfattar teater, dans och evenemang på de egna scenerna i Växjö och dansscenen i Karlshamn. Regionteatern fortsätter samtidigt att turnera med stor del av föreställningarna och spelar i skolor, på bygdegårdar och på andra typer av scener, främst i Kronoberg och Blekinge men även utanför de egna länen.

Regionteatern Blekinge & Kronoberg är en inspirerande och angelägen mötesplats i vårt samhälle. Vi arbetar för att ge allt fler medborgare möjlighet till att uppleva det konstnärliga uttrycket i ett professionellt sammanhang. Ett särskilt fokus finns på att barn och unga ska få möjlighet att ta del av scenkonst och att själva uttrycka sig konstnärligt.

Regionteatern är ett aktiebolag som ägs av Region Kronoberg, Region Blekinge och Växjö kommun. Teatern har sina repetitionslokaler, ateljéer, verkstäder, administration och förråd i Växjö. Antalet anställda årligen är ca 100 och i heltidstjänster räknat ca 60. Teatern har 34 tillsvidareanställda medarbetare.

Vi söker:

Just nu söker vi Scenkonstchef/VD för Regionteatern Blekinge Kronoberg KLICKA HÄR FÖR MER INFORMATION

Spontana jobbansökningar skickas till: jobb@regionteatern.se

Scenkonstchef/VD för Regioneatern Blekinge Kronoberg

Regionteaterns styrelse utlyser nu tjänsten som scenkonstchef tillika VD då ordinarie VD tillika scenkonstchef valt att gå vidare till andra uppdrag och tillförordnad VD tillika scenkonstchef förordnande på tjänsten löper ut vid halvårsskiftet.

Läs mer här