Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

Levande hus

En av de saker vi är allra gladast över är att det händer så mycket olika saker i husen och vi öppnar upp så att många fler ska få ta del vårt utbud. Det är alltid öppet för samtal och diskussioner, före och efter föreställningar. Vi bjuder in spännande gäster, anordnar konferenser och andra evenemang för företag och organisationer.

Snacka om scenkonst

Vår serie Snacka om scenkonst rymmer tre olika programpunkter. Dels har vi Försnack där vi bjuder in till inspirerande och förberedande samtal till alla våra föreställningar. Så, om du inte har läst biografin du hade tänkt, tittat på dokumentären du sparat eller läst in dig på pjäsen – don’t worry! Allt det där tar vi på försnacket. Och under Eftersnack med gäster avhandlar vi vad som hände på scen tillsammans med experter inom olika angränsande områden. I Eftersnack Dans leder vår dansavdelning artist-talks med dansare, koreografer och inbjudna gäster för att krama ut allt vi kan ur dansföreställningen.

Eftersamtal, workshops & dans

Efter dansen, efter teatern, efter konserten, snack och workshops.

Regionteatern. Bild på Jonas C Wahlström från Regionteaterns Ensemble.
Regionteatern, dansscen. Bild tagen i ett häftigt danssteg.

Hemmascener och turnéer, alla lika viktiga för att vi ska lyckas med vårt uppdrag – att skapa och nå ut med scenkonst som rör oss alla.

Växjö

Våra fyra fasta scener i Växjö ligger alla i Regionteaterns lokaler på Ringsberg.

Stora Scenen är vår blackbox med plats för 120 personer i publiken.

Lilla Scenen är vår mellanscen med plats för 60 personer i publiken.

Scenbaren är vår mest intima scen med plats för 75 personer i publiken i anslutning till vår servering ScenkonstBaren.

Foajén är vår spelplats för Efter Föris med plats för 30 personer i publiken.

Karlshamn

Lokstallarna, där vårt scenbygge håller till för fullt, är lokaler med attityd och en spännande, inbjudande atmosfär. Här håller vi på att  etablera ett producerande scenkonsthus med fokus på dans och med två fasta dansscener. Vi delar huset med andra spännande kulturaktörer som erbjuder puls och kreativitet för alla åldrar.

Stora Scenen kommer att ha plats för 200 personer i publiken.

Smedjan kommer att ha plats för 80 personer i publiken.

På turné

Vi turnerar mycket i våra “hemma-län” Blekinge och Kronoberg, men ganska ofta går turerna även utanför regionen i resten av södra Sverige. Vi spelar på skolor, i gymnastiksalar, på bygdegårdar, i samlingslokaler och andra  scener och salonger av olika slag.


Regionteatern

Växjö

Regionteatern. Lokstallarna

Karlshamn

Kommande Evenemang

Ta del av våra nyheter: