Pedagogiskt arbete & Lärarstöd

Med vårt pedagogiska arbete går vi ett steg längre med scenkonstupplevelsen . Våra pedagoger inspirerar vår publik att få utöva, prata, reflektera, analysera kring scenkonst.

Pedagogiskt arbete i skolorna

Vi erbjuder pedagogiskt förarbete som en grund innan eleverna skall se en föreställning. Likaså pedagogiskt efterarbete som en hjälp att ta scenkonstupplevelsen vidare och koppla den till den egna verkligheten. Under hösten 2017 introducerade vi även pedagogiskt arbete i direkt anslutning till en föreställning som en slags akt 2.  Här får publiken direkt efter scenupplevelsen verktyg att tala om och föreställningen. Pedagogerna arbetar även med skapande skola där de ofta bygger broar mellan de föreställningar vi spelar och skolans arbete.

Hur våra pedagoger arbetar

Vi är stolta över att kunna säga att våra pedagoger också är utövande konstnärer, som regissör och koreograf. Våra pedagoger arbetar därför alltid nära det konstnärliga teamet under hela processen. Tillsammans med dramaturger skapar pedagogerna dessutom en skräddarsydd lärarhandledning för varje föreställning

Scenlabbet

I höst öppnar vi upp den pedagogiska verksamheten och bjuder in allmänheten. Under fem lördagar öppnar vi upp Regionteatern och låter vuxna och barn kliva in i teaterns och dansens spännande och underbara värld tillsammans med våra pedagoger.

Läs mer om Scenlabbet  

Kurser & workshops

Våra pedagoger är också experter i att vägleda vuxna. Läs mer om våra öppna danskurser, dramakurser och workshops.

Läs mer om Kontaktimprovisation

Läs mer om Dansimprovisation för vuxna

Medborgarscenen

I och med Medborgarscenen med start nu i höst så kommer pedagogerna att knytas ännu mer till den konstnärliga processen för unga vuxna och vuxna. Pedagogerna ingår i medborgarscenens konstnärliga ledning. Utöver detta undervisar Anna och Andreas på Estetiska programmet i Växjö. Och den konstnärliga duon har därifrån ett flertal succéproduktioner bakom sig som regissör och koreograf.

Kontakta oss

Välkommen att kontakta oss i forumläret nedan.