Skapande skola

Regionteatern erbjuder olika Skapande skola-projekt genom dramapedagog Andreas Dahl och danspedagog Anna Eklund. De kan också finnas tillgängliga för andra uppdrag.

TEATER – BORTBYTINGEN

Föreställning med efterarbete Från 6 år Hösten 2018 – Våren 2019 Samproduktion med Byteatern Kalmar Länsteater.

En modern och lite läskig saga för lågstadiet av Selma Lagerlöfs klassiska novell. Den stressade mamman och pappan glömmer barnvagnen med sitt lilla barn i skogen och när de hittar vagnen igen är det inte deras barn som ligger i vagnen utan en trollunge. De har fått en bortbyting! Vad ska de göra? Behålla trollet eller…kanske…göra sig av med det? Och hur ska människobarnet överleva bland trollen? En sak är säker, hur vi behandlar varandra kommer förr eller senare att påverka oss själva. Läs mer om Bortbytingen.

LOKAL: Gymnastiksalar och liknande lokaler

TID: 60 – 80 min/tillfälle

TILLGÅNG TILL LOKAL: ca 15 min innan start

ANTAL: Max 25 elever/tillfälle

PRIS EXKL. MOMS: Dramaworkshop 2000 kr/tillfälle

Föreställning inom Blekinge, Kronobergs och Kalmar län inkl efterarbete 14.500 kr

Ladda ner utbudsblad för Bortbytingen

DANS – TYPISKT TYPISK

Dansföreställning med rörelsebaserat efterarbete Åk 4-6 Hösten 2018 – Våren 2019. Anna, Georgios och Rebecca tar er med på en resa kring hur det kan vara att vara typisk. Men hur vet de hur en sådan är? Med dans och ord undersöker vi tillsammans vad det är att vara normal. Vem är det som bestämmer när en är det? Att sticka ut kan vara jobbigt. En önskan om att vara typiskt typisk som de andra är märkbar. Önskan om att bara få lov att vara stark. Att få vara den man är – och att det är helt ok! Typiskt typisk är en färgstark dansföreställning för mellanstadiet som med humor och allvar leker med ord och hyllar våra olikheter.

Läs mer om Typiskt Typisk här.

 

LOKAL: Mindre idrottshall/större samlingssal

TID: 60 min/tillfälle

TILLGÅNG TILL LOKAL: 15 min innan start

ANTAL: Max 20 elever/tillfälle

PRIS EXKL. MOMS: Dramaworkshop 2000 kr/tillfälle

Föreställning inom Blekinge, Kronobergs och Kalmar län inkl efterarbete 14.500 kr

Ladda ner utbudsblad för Typiskt Typisk

Med reservation för eventuella ändringar!

Skapa ett eget projekt tillsammans med oss! Har din skola tankar och idéer om vad ni skulle vilja göra inom ramen för skapande skola? Arbetar ni med något speciellt tema? Vi kan anpassa projekten till era önskemål och tankar. Mer… Övrig personal på Regionteatern kan under vissa perioder kopplas in i projekt. Det finns även möjlighet att göra studiebesök i våra teaterateljéer. Skapande skola utbudsblad ht 2018 ht – vt 2019


Kontakter Skapande skola:

Andreas Dahl Dramapedagog andreas.dahl@regionteatern.se 0734-34 82 43 Anna Eklund Danspedagog anna.eklund@regionteatern.se 0733-42 90 68