KOREOGRAFITÄVLING - FÖR UNGDOMAR 15-21 ÅR

ALLA kan vara med oavsett dansbakgrund och ALLA dansstilar är välkomna!

Ta chansen att vara med i region Sydosts koreografitävling! Diplom delas ut till alla och vinnarna går direkt till riksfinalen i Skapa Dans Stockholm, på Riksteatern i Stockholm. Juryn består av danskonstnärer och kulturarbetare från länet. Tänk på att det är en koreografitävling där det koreografiska verket bedöms. Juryn tittar på hur du har arbetat med musiken, hur du använder rummet och rörelserna och så vidare. Utförandet är så klart viktigt men inte avgörande, tonvikten ligger inte på danstekniken utan på koreografin.

Lördag 20/10 kl 16.00 Regionteatern, Västergatan 24, Växjö Sista anmälningsdag 7/10. För anmälan och frågor, maila till dansisydost@regionteatern.se Skapa Dans är en möjlighet för dig som gillar att göra din egen dans och koreografera själv eller tillsammans med andra. Du som tävlar är mellan 15-21 år och är skriven i Kronoberg, Blekinge eller Kalmar län. Vinnare utses av en jury och får tävla i Riksfinalen på Riksteatern i Hallunda 4 november. Smakprov på hur tävlingen kan gå till: Skapa Dans 2014 av Dans i Nord Kom ihåg – ALLA är varmt välkomna, oavsett dansstil och dansbakgrund!

Regler och information

Koreografen gör koreografin men behöver inte själv vara med i den. Koreografen skall vara 15-21 år. Musiken skall vara på USB-sticka. Ingen specifik ljussättning, allmänt ljus. Stycket skall vara minst 3 min och max 4,5 min lång. Anmälan till tävlingen är bindande, det kostar inget att vara med men vi tar ut en avgift från grupper som anmäler sig och inte dyker upp. Scenen är cirka 8 m bred, 7 m djup, har svart dansmatta och svart fond. Varje solist/grupp kommer att tilldelas en repetitionstid med ljud och ljus på Regionteater Blekinge Kronoberg. Var beredd på att lämna kvar USB-stickan på arenan efter repetitionen. Själva tävlingen äger rum lördagen 20/10 kl. 16.00, och är öppen för allmänheten.

För frågor

kontakta dansutvecklaren Jennifer, dansisydost@regionteatern.se

För anmälan

Till anmälningsformulär Om ni som vill vara med känner att ni behöver hjälp på något sätt, då kan ni också kontakta Jennifer.