Tillgänglighetstips

Denna sida innehåller tips på hur du som användare kan anpassa denna webbplats för att göra innehållet mer tillgängligt.

Förstoring

Om du håller inne ”Ctrl” knappen samtidigt som du scrollar med hjulet på musen så kommer hela sidan att förstoras, eller förmiskas om du snurrrar på andra hållet. Du kan också zooma genom att trycka ctrl samt +/- (observera att det på Mac ska vara cmd samt +/- istället).

ikon_lattlastLättläst Ikon-lättläst

Om du hellre vill läsa lite kortare sammanfattade texter, så kan du välja ”lättläst”-läget.
Då kan du läsa texterna i ett mer förkortat, sammanfattande format.
Vill du läsa hela texterna så får du klicka på ikonen igen.
Vi har valt att inte gå in och redigera våra bloggares texter, så dom kan du bara läsa som de är skrivna!

font_sizefont_size Anpassad webb

Om du klickar på knappen “Anpassad webb” kan du läsa texten i större format samt med fler och tydligare radbrytningar. Om du låter knappen fortsatt vara aktiv så visas alla sidor med större och tydligare text.

Använd tangentbordet

Webbplatsen är utformad så att du som vill kan använda tangentbordet för att navigera. Genom att använda tab-tangenten, piltangenter och mellanslagstangenten kan du navigera mellan webbplatsens olika sidor, länkar och bilder.

Responsivitet

Denna webbplats är responsiv vilket betyder att den automatiskt anpassar sig till den enhet du surfar från. Använder du din smarta telefon så får sidan ett utseende som anpassas till din enhet.

Filmer

De filmer som finns på webbplatsen länkas in från Youtube. Alla filmer går att spela både från vår webbplats men även direkt via vår kanal på youtube. Länken till vår kanal på youtube hittar du här eller i webbplatsens sidhuvud och sidfot under rubriken ”Sociala medier”.