Dans teater försnack eftersnack

Ett levande hus

En av de saker vi är allra gladast över när det gäller vår nyöppning är att vi gör mer saker i huset och öppnar upp så att många fler ska få ta del vårt utbud. Vi kommer att öppna upp för samtal och diskussioner, före och efter föreställningar. Vi bjuder in spännande gäster och anordnar sagostunder och Efter dagis för de yngsta.

Snacka om scenkonst

Vår serie Snacka om scenkonst rymmer tre olika programpunkter. Dels har vi Försnack där vi bjuder in till inspirerande och förberedande samtal till alla våra föreställningar. Så, om du inte har läst biografin du hade tänkt, tittat på dokumentären du sparat eller läst in dig på pjäsen – don’t worry! Allt det där tar vi på försnacket. Och under Eftersnack med Therese & gäster avhandlar vi vad som hände på scen tillsammans med experter inom olika angränsande områden. I Eftersnack Dans leder vår dansavdelning artist-talks med dansare, koreografer och inbjudna gäster för att krama ut allt vi kan ur dansföreställningen.  

Lunchpoesi

Under hösten öppnar vi upp för sopplunch på Regionteatern igen. Kom hit och njut av våra svenska, mest framstående och samtida poeter samt en härlig soppa. I höstens poesiserie tolkar Regionteaterns skådespelare texter i regi av gästande regissörer och ibland ackompanjerade av inbjudna musiker. Soppan står på bordet kl. 11.45 och på scen drar det igång kl. 12.00. Trekvart senare är du förhoppningsvis mätt, berikad och uppfylld av god, svensk poesi. Och ja, kaffe ingår!

Aktuellt i huset