Medborgarscenen är vår nya dokumentärscen

Veckans mest aktuella och mänskliga möte

Varje torsdag klockan 18 öppnar vi upp vår Medborgarscen. Inom ramen för höstens tre teman kommer vi tillsammans att ta del av Regionteaterns mest aktuella programpunkter. Det här är tid och plats för verkliga möten, i ordets alla bemärkelser. Välkommen!

Allas vår scen

Medborgarscenen är allas scen. Den är vår – din, min, grannens, och alla vi inte känner. Det är här vi möts, vi som kanske inte möts på gatan, eller på jobbet. Det är också här vi möter berättelser som får oss att öppna ögonen. Medborgarscenen är inte en vanlig teaterscen, den är en sorts dokumentärscen, ett forum för berättelser som rör oss alla. Här ges utrymme åt aktuell scenkonst, samtal, debatter, föreläsningar, filmvisningar och events. Här kan vi vara med, skapa och påverka. Och vi kan vara säkra på att vi kommer hem, lite klokare och med ett vidare perspektiv på livet.

 

Höstens teman

Gör plats! 

Här intar de dokumentära berättelserna scenen. En serie föreställningar eller performances där röster från verkliga livet blir till scenkonst, efter bearbetning av regissör eller tillsammans med Regionteaterns skådespelare.

 

Vi tar pulsen 

Här tar vi pulsen på vad som händer i vårt samhälle, lokalt och globalt. Vi ställer frågor, vi undersöker och vi gräver. Klimat, politik, före och efter – vi plockar in experter och proffstyckare och för debatter, samtal, föreläsningar mm.

 

Doc Lounge 

I samarbete med Doc Lounge får vi möjlighet att förhandsvisa och premiärvisa pinfärska dokumentärfilmer av världsklass. Denna bubblande mötesplats ramas in av spännande gäster, samtal, liveakter, musik, mat och dryck.

Medborgarscen

Klockan 18 på torsdagar är det tid för verkliga möten, i ordets alla bemärkelser. Besök kalendern och hitta evenemang som berör oss  alla.

Kommande evenemang