Lokstallarna

Ett hus fyllt av historia, liv och kultur

Lokstallarna är Karlshamns kommuns kultur- och föreningshus beläget i just de gamla lokstallarna. Huset har anpassats för kulturverksamhet men mycket av den vackra industricharmen finns bevarad.

Sedan 2019 har Regionteatern Blekinge Kronoberg en fast scen för dans och annan scenkonst i den lokal i Lokstallarna som kallas för Stora. Stora är ett stort scenrum med en teleskopläktare, fast ljud- och ljusteknik och ett specialbyggt dansgolv. I Stora arrangerar vi dansresidens, dansgästspel, spelar våra egna teaterproduktioner och ordnar årligen en mängd workshops, artist talks och kurser.

Brådjupa, Blekinge dansfestival är ett återkommande arrangemang som Regionteatern arrangerar här tillsammans med den nära samarbetsparten Dans i Blekinge.

Regionteatern samexisterar och samverkar i detta brokiga och levande hus med en mängd aktörer, främst Karlshamn kommun (Kultur och bibliotek) och den stora och välrenommerade amatörteaterföreningen Teatersmedjan. Teatersmedjan ger teaterundervisning för barn och unga och producerar och spelar ett antal teaterproduktioner varje år.

Kommunens kulturenhet ordnar årligen bland annat lilla Kulturnatten, lilla Kulturdagen, skolföreställningar och författarbesök. Även Karlshamns Riksteaterförening, musikföreningarna Munthe och Pro Musica och flera andra föreningar arrangerar regelbundet kulturarrangemang i huset. I Lokstallarna har även musikföreningen Musikforum sina replokaler.

Varmt välkommen till Lokstallarna!