Härlig höst med aktuell, modig och engagerande scenkonst

 

Härlig höst med aktuell, modig och engagerande scenkonst

Teater, dans, vårt Bergmanår, i huset, medborgarscen, barn/ung

Scenkonst som rör oss alla

Vi firar Bergmanåret bl.a. genom att presentera en Sverigepremiär av Bergmans kanske mest hyllade verk Såsom i en spegel och vi har en oerhört stark dans-höst med internationella gästspel. Vår nya storsatsning Medborgarscenen inträffar Varje torsdag och där gör vi plats för nya röster på våra scener så att du får ta del av debatter, spännande gästspel från hela världen, föreläsningar, workshops och konserter. Vi slår också på stora scenkonsttrumman för barnen! Efter dagis med lekfulla sagostunder för barn och föräldrar och Scenlabbet som låter oss utforska scenkonst och teaterns magiska värld.

Dansen är här för att stanna

På Regionteatern har vi under många år arbetat för att dansen ska få mer utrymme och i och med en ny bolagsordning 2017 tillkom det politiska uppdraget att stärka och öka den professionella samtida dansens närvaro i Blekinge och Kronoberg. Siktet ska vara  inställt på på hög kvalitet ur ett nationellt perspektiv genom egen produktion, samproduktion, residens- och gästspelsverksamhet. Vi är i gång! Idag är vi är samarbetspartner i Dansnät Sverige, Dans i Sydost och Danssamverkan SydSverige och sommaren 2018 skrevs en avsiktsförklaring med Karlshamns kommun för att etablera en stark kvalitativ dansscen i Blekinge.  Vi har som mål göra den samtida dansen tillgänglig för vår publik, med särskilt fokus på regionens barn och unga. Vi skapar samtidigt fler kringarrangemang som t.ex. symposium, artist-talks, föreläsningar, processvisningar och workshops. Det vi gör ska inspirera till möten mellan människor och ny koreografisk scenkonst.

Vilken scenkonst-typ är du?

Ungefär som med smågodis… Vissa älskar allt. Fullkomligen slukar. Andra äter bara saltlakrits. Somliga choklad och orangea sega. Vi vågar ändå lova att vi har ett program för hösten med något för alla. En viktig sak att komma ihåg är – du vet inte om du gillar innan du provat. Kanske ser det ut som en sån där sötlakrits som du gärna undviker, men så var det något annat. Liksom kola med crisp. Din nya favorit! Du tror att du bara gillar dans och debatt, men du kom på att du inte vill leva utan dokumentärfilm och readings. Så hoppas vi att du ska vilja utforska vår scenkonsthöst.

TEATER

Bergman, barnföreställningar och hederlig teatermagi.

Såsom i en spegel

Såsom i en spegel med Malin Mases-Arvidsson

DANS

Upptäck dans som konstform och förtrollande scenkonstspråk.

andas dansföreställning

Andas – En poetisk dansföreställning om kontraster, identitet och förändring

I HUSET

Kom och upplev scenkonst hos oss, ät en bit mat och ta ett glas gott.

lunchpoesi

Lunchpoesi – Läcker lunch, inspirerande lyrik och live-musik

MEDBORGARSCEN

En dokumentärscen med berättelser som rör oss alla.

leslie on fire doc lounge

Leslie on fire – En spännande dokumentär

BARN / UNG

Bli förtrollad och förundrad! Teater, dans, sagor och magi.

bortbytingen

Bortbytingen – En modern och lite läskig saga

VÅRT BERGMANÅR

Vi firar Bergmanåret med våra absoluta favoriter.

Filmen Såsom i en spegel

Filmen Såsom i en spegel av Ingmar Bergman

Vad spelas när?

Fängslande teater, aktualiteter Varje Torsdag eller Lunchpoesi? I vår kalender ser du alla våra evenemang, när de spelas och var de spelas.