Balladen om Nygatan 8

En teaterkonsert med Cornelis Vreeswijks låtskatt

I en visuell musikföreställning fylld med Cornelis Vreeswijks underbara musik och mångbottnade texter får vi möta ett par som lever ett lugnt och inrutat liv i ett hus på Nygatan 8. De lever för sina rutiner och sin trygghet, men har tappat bort lust och passion på vägen. Men så, plötsligt en dag flyttar det in en okänd familj i deras hem. Utan förvarning och utan någon som helst förklaring. Det inrutade livet på Nygatan 8 vänds uppochner. Kaos infinner sig. Ingenting är längre säkert, vant och bekvämt. Vad händer när vi rycks ur vår komfortzon och blir konfronterade med en ny verklighet? När ett oväntat möte uppstår mitt i den trygga tristessen? När det lilla livet plötsligt blir stort? Vad kan vi förlora men framförallt vad har vi att vinna? Vi vet aldrig när de livs avgörande ögonblicken uppstår, men det här är ett av dem! Med hjälp av fantastiska musiker och en sjungande ensemble från alla världens hörn kommer vi uppleva mötet mellan det vi känner så väl och det ännu helt okända. Stort elände och massor av humor, vacker poesi och vansinnig folkfest – Allt blandas ihop i denna tragikomiska och musikaliska feelgood om två familjers kamp för att leva sida om sida.

För regin står den prisbelönta regissören Minna Johannesson, baserad i Danmark (men är svensk från början, född i Emmaboda). Hon vill beskriva föreställningen som “EN TRAGISK FEELGOOD, EN ABSURD, FESTLIG OCH FULLSTÄNDIGT HJÄRTSKÄRANDE DRÖMFÖRESTÄLLNING.” Inom den större musikteaterscenen i Skandinavien klassas hon som Musikteaterdrottningen. Så vi är väldigt stolta över att hon väljer Regionteatern för sin debut i Sverige.

Biljetter och information

Visa fler tillfällen
Musik & Text

Cornelis Vreeswijk

Arragemang

Martin Ullits Dahl & Dan Knagg

Maskör

Hanna Elwe

Manus & Koncept

Minna Johannesson

Översättning

Sohair Chkair & Berrin Sahin

Koreograf

Anna Eklund

Regi

Minna Johannesson

Musiker

Dan Knagg, Martin Ullits Dahl, Berrin Sahin

Scenografi & Kostymdesign

Katrine Gjerding

Ljuddesign

Magnus Grenstedt

Ljusdesign

Irmeli Strand

Videoklipp

citat

”…det här talar till känslorna, sinnena åker berg och dalbana […] Hela tiden är Cornelis ande och texter med. […] musikernas enorma spänst och skicklighet. Humorn…”

Smålandsposten

citat

”…Ömsom hisnande vackert, ömsom svängigt medryckande. Cornelis låtar blir världsmusik i nya spännande arrangemang […] Balladen om Nygatan 8 är en smart, rik, mångbottnad tragisk komedi, kryddad med lite hoppfull feelgood-känsla…”

Barometen

citat

”Efter att ha sett pjäsen så känns det som att något har fallit på plats, något som passar perfekt. Som en duk du slänger på bordet, vars kanter perfekt ligger längs med bordsskivan. Symmetrins behag. Man förnimmer känslan av något ofattbart som omvälver ens väsen men ändå inte kan sätta fingret på.”

Publikröst

Du kanske också gillar

Skådespelaren

...om konsten, och livet mitt i den

Sopplunch 7 december, 2022, Regionteatern, Växjö

”Skådespelaren” är ett kollage från ett teaterliv, från det där avgörande ögonblicket när teatern blir allt. Genom auditions och turnéer. ...

Du kanske också gillar

Skogen

En vandring genom rädslor, hemligheter och mystiska ljudvärldar

Nästa tillfälle: 3 december, 2022, Regionteatern, Växjö

Ett barn går vilse i skogen och möter där en skugga av sig själv. Tillsammans tar de två sig igenom ...

Du kanske också gillar

Gaga Workshop

Favorit i repris: Gratis Gaga dancers och people workshops!

GAGA PEOPLE 3 december, 2022, Norrtullskolan, Växjö

Gaga people är för alla, ingen tidigare erfarenhet av dans eller rörelse behövs. Från 13 år. Gaga dancers är för ...