Balladen om Nygatan 8

En teaterkonsert med Cornelis Vreeswijks låtskatt

I en visuell musikföreställning fylld med Cornelis Vreeswijks underbara musik och mångbottnade texter får vi möta ett par som lever ett lugnt och inrutat liv i ett hus på Nygatan 8. De lever för sina rutiner och sin trygghet, men har tappat bort lust och passion på vägen. Men så, plötsligt en dag flyttar det in en okänd familj i deras hem. Utan förvarning och utan någon som helst förklaring. Det inrutade livet på Nygatan 8 vänds uppochner. Kaos infinner sig. Ingenting är längre säkert, vant och bekvämt. Vad händer när vi rycks ur vår komfortzon och blir konfronterade med en ny verklighet? När ett oväntat möte uppstår mitt i den trygga tristessen? När det lilla livet plötsligt blir stort? Vad kan vi förlora men framförallt vad har vi att vinna? Vi vet aldrig när de livs avgörande ögonblicken uppstår, men det här är ett av dem! Med hjälp av fantastiska musiker och en sjungande ensemble från alla världens hörn kommer vi uppleva mötet mellan det vi känner så väl och det ännu helt okända. Stort elände och massor av humor, vacker poesi och vansinnig folkfest – Allt blandas ihop i denna tragikomiska och musikaliska feelgood om två familjers kamp för att leva sida om sida.

För regin står den prisbelönta regissören Minna Johannesson, baserad i Danmark (men är svensk från början, född i Emmaboda). Hon vill beskriva föreställningen som “EN TRAGISK FEELGOOD, EN ABSURD, FESTLIG OCH FULLSTÄNDIGT HJÄRTSKÄRANDE DRÖMFÖRESTÄLLNING.” Inom den större musikteaterscenen i Skandinavien klassas hon som Musikteaterdrottningen. Så vi är väldigt stolta över att hon väljer Regionteatern för sin debut i Sverige.

Lördag 16 november, 2019, 19:00

Stadsteatern, Karlshamn
Start, 19:00, Ca 90 minuter
Serveras ej
Biljettinfo

16 november, 2019kl 19:00KarlshamnStadsteaternBiljettinfo
21 november, 2019kl 19:00KristianstadKristianstad TeaterBiljettinfo kommer uppdateras
22 november, 2019kl 10:00KristianstadKristianstad TeaterAbonnerat
29 november, 2019kl 19:00VärnamoGummifabrikenBiljettinfo

Musik & Text

Cornelis Vreeswijk

Arragemang

Martin Ullits Dahl

Maskör

Manus & Koncept

Minna Johannesson

Översättning

Sohair Chkair & Berrin Sahin

Koreograf

Anna Eklund

Minna Johannesson

Dan Knagg, Martin Ullits Dahl, Berrin Sahin

Katrine Gjerding

Ljuddesign

Magnus Grenstedt

Irmeli Strand

Pressbilder

Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Ensemblen sitter på scen med instrument.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Skådespelarna på scen sjunger, städar, sitter och spelar musik.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Gabriela i vild dans på scen.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Skådespelarna sjunger på scen.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Skådespelarna uppträder på scen.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Björn Johansson Boklund kastar sprider ut fjädrar över scen.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Alaá Rashid håller om Gabriela Anselmo
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Björn Johansson Boklund ligger i en soffa och håller om ett uppstoppat huvud.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Saskia Husberg iförd kräftklor och vikingahjälm i plysch.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Fyra skådespelare på scen gör olika aktiviteter.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Tre skådespelare på scen. Två av dem bråkar.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Gabriela Anselmo, Alaá Rashid sitter ner och ser sorgsna ut.
Regionteatern. Balladen om Nygatan 8. Skådespelarna dansar på scen.
Dan Knagg och Martin Ullits Dahl spelar gitarr och bas.
Regionteatern. Foto för programfolder, skådespelarna i ett hektiskt moment.

”…det här talar till känslorna, sinnena åker berg och dalbana […] Hela tiden är Cornelis ande och texter med. […] musikernas enorma spänst och skicklighet. Humorn…”

Smålandsposten

”…Ömsom hisnande vackert, ömsom svängigt medryckande. Cornelis låtar blir världsmusik i nya spännande arrangemang […] Balladen om Nygatan 8 är en smart, rik, mångbottnad tragisk komedi, kryddad med lite hoppfull feelgood-känsla…”

Barometen

”Efter att ha sett pjäsen så känns det som att något har fallit på plats, något som passar perfekt. Som en duk du slänger på bordet, vars kanter perfekt ligger längs med bordsskivan. Symmetrins behag. Man förnimmer känslan av något ofattbart som omvälver ens väsen men ändå inte kan sätta fingret på.”

Publikröst

Regionteatern. Smörrebröd med avocado och créme fraiche, från PM&Vänner

Mat & kultur
i kombination!

I Scenkonstbaren serveras det god mat och dryck både före och efter föreställningen samt i pausen. I baren gömmer sig ett spännande sortiment av öl, härliga viner och inte minst roliga alkoholfria alternativ.

Mer om mat och dryck