Tillgänglighet


Relaxed Performance

Relaxed Performance är föreställningar som anpassats för att vara mer tillgängliga för individer som kan uppleva traditionell teater som överväldigande eller obehaglig. Detta kan inkludera personer med autism, sensoriska och kommunikativa funktionsvariationer eller inlärningssvårigheter och många fler. Läs mer här.

Handikapparkering

En plats finns direkt utanför teaterns publikentré. Om handikapparkeringen är upptagen går det bra att stanna utanför entrén och sedan kontakta våra värdar som visar var det går att parkera. För att nå handikapparkeringen kör du in från Västergatan, söder om teatern.

Rullstolsramp

Rullstolsramp finns till vänster om entrén.

Hörslinga

Hörslingor finns i samtliga föreställningslokaler. Finns även i biljettkassan.

Syntolkning

Samtliga produktioner som Regionteatern spelar kan syntolkas. Det krävs dock tre personer för att det ska gå att boka en tolk. Kontakta SRF Växjö på telefonnummer 0470-265 90.

Toaletter

Toaletter finns på tre våningsplan och i foajén finns en handikapptoalett.

Rullstollsburna når foajéplanet via en särskild hiss. Teatervärdarna hjälper gärna till.

Handikapplatser

Vi har flera handikapplatser i våra spellokaler. Anmäl vid bokningen om du behöver en sådan och om du har ledsagare med dig. Ledsagare går gratis. Vid utsålda föreställningar säljs de i sista hand till allmänheten om inte någon med funktionshinder har bokat dem.

Hitta till oss