Utbud för barn och unga Hösten 2024

Vi erbjuder högkvalitativa föreställningar för barn och unga samt pedagogiska arbeten som kopplas till föreställningarna och dess tematik. Där låter vi eleverna ta sin scenkonstupplevelse, fördjupa den och koppla den till sin verklighet. Eleverna får utforska scenkonstens värld genom drama, teater, dans och bildövningar. Du som lärare och pedagog får även bra, spännande och tydliga metoder för att använda scenkonstupplevelsen i ditt klassrum. Våra lärarhandledningar hittar du här.

För mer information och bokningar, kontakta David Schagerström:

Mail: david.schagerstrom@regionteatern.se

Tel: 0470-70 05 02

Idag vet jag inte vem jag är

Spelar hösten 24 för 3-6 år

Mormor vet ibland inte vem hon är. Det vet däremot hennes barnbarn. Tillsammans blir dom detektiver som följer mormors spår för att leta upp henne igen.
Det finns spår överallt. I växthuset. I trädgården. I köket.

Utbudsblad

Alla är barn

Spelar våren 25  för fklass & åk 1-3

Alla är barn är musikalisk och fantasieggande föreställning om att vara barn och att vi alla alltid är det.
Uppsättningen bygger på boken och musikalbumet med samma namn av hyllade artisten och barnboksförfattaren Britta Persson.
Alla är barn riktar sig till – just det – alla

Utbudsblad

SUDDEN DEATH

Spelar  hösten 24 och våren 25  för åk 4-6

Det här är en berättelse om ishockey. Om det mjuka och poetiska som finns i ishockeyn samtidigt som den osar maskulinitet och trötta värderingar. Men det är också en berättelse om att lyssna på sina barns önskningar? Hur mycket projicerar vi våra egna fördomar, åsikter och drömmar på dem? Hur ofta sätter vi oss ner och försöker reda ut varför vi tänker som vi gör, vad det är vi vill med vår vardag och vad som är så farligt med att möta främmande världar?

Utbudsblad

SCH!

Spelar  hösten 24  för åk 7-9

I en värld fylld av ett konstant brus med intryck och information från många olika håll kan det vara svårt att veta vilken röst du ska lyssna till och vilken rörelse som är viktig. Så följ med i detta nästan helt improviserade flöde av dans, rörelse, musik och röst – och hitta det som berör och inspirerar just dig.

Utbudsblad

Skapa ett projekt med oss

Erbjuds alla årskurser, från förskola och uppåt. Har din skola tankar och idéer om vad ni skulle vilja göra inom ramen för skapande skola? Arbetar ni med något speciellt tema? Vi kan anpassa projekten utifrån era önskemål och tankar.

Information