Lärar- & inspirationsmaterial

Varje föreställning bygger på speciella frågeställningar och en särskild tematik. Våra lärarhandledningar hjälper dig som lärare/pedagog att förbereda dig och fördjupa dig ytterligare i föreställningens tematik och få tips på både övningar, artiklar och övrigt textmaterial – som ni kan arbeta vidare med tillsammans.

Vårt lärarmaterial skickas i god tid till alla som bokat föreställningen.

Nedladdningsbara lärarhandledningar till våra föreställningar hittar du här på sidan.

Tveka inte att höra av dig till Charlotte Aaby Hertzman, charlotte.aaby-hertzman@regionteatern.se om du har några frågor eller tankar.

Jag ser dig

I föreställningen Jag ser dig, för högstadiet, får du genom dans följa med oss på en resa där vi undersöker hur jag blir till i relation till den andre. Dansarna möter sig själva genom varandra och sin publik.

Läs mer

Guldet

Charlotte Engelkes Guldet är en lekfull version av Rickard Wagners opera Rhenguldet. En musikalisk familjeföreställning för barn i åldrarna 6-8 år. I denna version med Regionteaterns egen ensemble. Välkomna in i en spännande, glittrande och glimrande musikalisk sagovärld där vi söker svaret på vem det är som har stulit guldet.

Läs mer

Barnen från Ljuder

Barnen från Ljuder är en föreställning för mellanstadiet som bygger på dokumentärt material. Med utgångspunkt i intervjuer med barn om deras erfarenheter av att vara ny, på en plats eller i en grupp, utforskar vi hur det är att börja om, att minnas tillbaka och att bygga något nytt.

Det dokumentära undersökandet inför föreställningen baseras på intervjuer, samtal och workshops med barn och vuxna bosatta i Ljuder socken, Lessebo kommun.

Läs mer

Skogen

Ett barn går vilse i skogen och möter där en skugga av sig själv. Tillsammans tar de två sig genom en hinderbana av roliga, oväntade, musikaliska rädslor i form av ljud!

Att vara liten och ändå känna sig så himla stor. Att fundera på om älvor äter ljus eller hur mörkerrädslan i magen låter när den pyser ut. Detta är en berättelse som tar avstamp i den småländska, magiska skogen befolkad av granar och tallar, mörker och ljus, kvistknak och vindsus.

Läs mer