Information med anledning av coronaviruset. Läs mer

För arrangörer

Här hittar du information som är värdefull för dig som arrangerar någon av våra föreställningar. På grund av nuvarande restriktioner kommer Regionteatern att fortsätta ha stängt för publik verksamhet terminen ut. Under tiden ställer vi om. Dagarna blir ljusare och nätterna blir längre. Vi planerar för en vår i dagsljus och mörker, utomhus, i det offentliga rummet, på gator och torg, i levande livet. På skärmar och i hörlurar hittar du scenkonst från Regionteatern Blekinge Kronoberg, fast förankrade i samtiden, med ett ben i ett evigt berättande, för barn, unga och vuxna. Scenkonst tillsammans, trots allt. – Åsa Edgren, Tf. VD/Scenkonstchef

Regionteaterns Logga i PNG

Guldet

Guldet är borta! Sjöjungfrun är ledsen och gråter. Modige Måns söker i vattnet, på slottet och ända ner i underjorden. Han möter gudar med pengaproblem, hungriga jättar och en sorgsen gammal drake. Vad är det som gör att alla vill ha guldet och varför blir alla som har det så konstiga?

Utbudsblad
Hör så tyst det är

Hör så tyst det är

Hur låter sandkorn som faller nära ditt öra? Kan plastprassel kännas som en brinnande brasa, och kan luften i mina lungor skapa ett ljudande landskap när jag andas?

Välkommen in i en värld där allting låter, och där vi tillsammans med barnen, utforskar vad som hörs och inte hörs och gemensamt skapar ett levande ljudkonstverk.

Utbudsblad

Ett år av magiskt tänkande

Ett år av magiskt tänkande leder dig igenom det ofattbara och det stora svarta. En ljus berättelse skriven i det största mörker. Vad händer dig om du utsätts för den chock och sorg som hon hamnar i. Det är möjligt att sorg visar sig vara ett ställe ingen av oss känner till förrän vi kommer dit.

Utbudsblad

Hon finns inte med på fotografiet

Vad händer med en människa som blir fråntagen sitt sammanhang? Och vad händer med dom som blir kvar? Hon finns inte med på fotografiet är en pjäs baserad på vittnesmål från människor som blivit uteslutna ur sina familjer, de som uteslutit och de som vuxit upp med en osynlig närvarande.

Utbudsblad

Burken

Burken handlar om två goda vänner, allt är frid och fröjd och fågelkvitter tills de en dag hittar en burk. Vem kunde ana att en liten burk skulle sätta hela deras vänskap på spel!

Utbudsblad

Beställ reklammaterial

Här beställer du reklammaterial till din produktion. Har du fler produktioner från oss är det viktigt att du gör fler beställningar.

Klicka här