Djurens Karneval

Följ med till en plats utanför vår värld, där verklighet och fantasi kan mötas.

Hur behåller vi den nyfikna naivitet som låter oss upptäcka världen istället för att bara se på  den? Det välkomna avbrott från vår bokstavliga vardag som låter oss överraskas av allt som döljer sig, precis utanför vårt synfält.

Följ med till en plats där klivet mellan kärleksfulla djur och otäcka monster är millimeterlitet. Där kreativiteten får bestämma över den välkända vardages vila och styra om vår blick mot något … annat.
Camille Saint-Saëns skrev sitt lekfulla mästerverk Le carnaval des animaux som ett rent glädjeprojekt i kölvattnet av en katastrofartad konsertturné. Han var själv orolig att verkets lättsamma klang skulle påverka hans mer seriösa kompositioner negativt, och bestämde att sviten skulle publiceras offentligt först efter hans död. Sedan de 1920 blev publikt har dock det blivit ett av Saint-Saëns mest kända verk och ett ständigt populärt val för musiklärare och barn.

Djurens karneval fortsätter att inspirera än idag och tydliga likheter kan exempelvis höras i delas av musiken till Disneys Skönheten & Odjuret.
Tillsammans med musiken skapar Marcos Morau unika koreografi-broar till andra världar och nya konstformer. Det märks tydligt att hans kunskaper spänner över fler konstformer än dans. Morau är en av de tydligaste lysande stjärnorna inom dansvärlden idag, och detta är första gången han ska koreografera med barn som målgrupp.

DANSSAMVERKAN SYDSVERIGE
Danssamverkan SydSverige är ett nätverk mellan Regionteatern Blekinge & Kronoberg, Rum för Dans, Skånes Dansteater, SMOT och Byteatern.
Danssamverkan är från början ett politiskt initiativ efter önskan om regionalt samarbete. Nätverket ska utveckla och stärka ledningarna av respektive institution inom dansområdet.

kl Köp biljett

Ide & Koreograf