Lohengrin Dreams

Wagner, Svanbåt och en hel del övertygelse

Med stilsäker humor och lustfylld hängivenhet fortsätter Charlotte Engelkes att utforska Richard Wagners förunderliga operavärld. Efter succéer som Miss Very Wagner och Siegfried – the Very Wagner Hero Hour tar hon sig nu an Lohengrin – en opera om tro, att finna sig själv och om att ställa den frågan du svor att aldrig ställa.

Med en brokig ensemble på sex aktörer presenterar Engelkes ett episkt verk i formen av
ett drömspel. Ett dansverk om vår tids identitet och tillhörighet, framförd med största möjliga allvar och lekfullhet.

Lohengrin Dreams jonglerar tro och tvivel, magi och verklighet – allt förpackat i Engelkes förunderliga och säregna estetik med nyskriven musik såväl som av den ständigt närvarande Wagner. Och kanske kommer han till slut… Lohengrin, precis som i operan framseglande på en svan. Men var kommer han ifrån? Kanske kan att fråga sammanföra istället för att separera oss? Föreställningen hade premiär på Norrlandsoperan 23 november 2019.

Innan föreställningarna har vi artist-talks med Charlotte Engelkes.

Om koreografen

Charlotte Engelkes är regissör och performanceartist. Hennes föreställningar spelas både i Sverige och på dans- och teaterfestivaler runtom i världen. Charlottes konstnärliga spännvidd sträcker sig över dans, teater, performance och opera – allt på hennes eget högst personliga sätt. Dansnät Sverige har tidigare turnerat med Charlotte Engelkes före-ställningar Miss Jekyll & Hyde (2004) och Min Mamma – En Dokumentärmusikal (2017). Lohengrin Dreams turnerar med Dansnät Sverige våren 2020.

Biljetter och information

Visa fler tillfällen

Videoklipp

Pressbilder