Lunchpoesi

Läcker lunch, inspirerande lyrik och live-musik, eller kassler från i förrgår och Radio Rix?

Succén fortsätter! Soppluncherna med härlig soppa från PM & Vänner tillsammans med iscensatta readings av samtida svenska poeter kommer att sätta guldkant på höstens tisdagar. I höstens poesiserie tolkar Regionteaterns skådespelare texter i regi av scenkonstchefen Therese Willstedt och delar av ensemblen. Varje gång blir det ackompanjerade av inbjudna musiker. Soppan serveras från klockan 11.30 och på scen drar det i gång klockan 12.00. Trekvart senare är du förhoppningsvis mätt samt berikad och uppfylld av god, svensk poesi. Och ja, kaffe ingår!

I höst kör vi en repris på de mest älskade föreställningarna. Så för dig som missade Lunchpoesin under våren eller vill se hyllningarna igen, varmt välkommen!

Den 24 september Hyllar vi Edith Södergran. Agnes Forstenberg och Elin Rusk tar oss med på en resa genom Edit Södergrans texter.

”Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är.”- Edith Södergran

Den 8 oktober tar sig Hanna Elwe och Björn Johansson Boklund an rollerna som Monica Zetterlund och Tage Danielsson. Genom musik och text får vi återigen möta dessa stora ikoner.

Den 3 december tolkar vår egen Jonas C Wahlström Jonas Gardells texter. Det roligt och insiktsfullt, helt i ”Gardellsk” anda.

”Man får inte leva om sitt liv, det är det som är själva grejen.” – Jonas Gardell

Spelschema & turnéplan

Svep för mer info
DatumTidOrtPlatsInformation
3 december, 2019kl 11:30VäxjöRegionteaternVi hyllar Jonas GardellKöp biljett
24 september, 2019kl 11:30VäxjöRegionteaternVi hyllar Edith SödergranKöp biljett
8 oktober, 2019kl 11:30VäxjöRegionteaternVi hyllar Tage DanielssonKöp biljett
3 december, 2019kl 11:30VäxjöRegionteaternVi hyllar Jonas GardellKöp biljett

Du kanske också gillar