Lust

Skrämmande, vacker och alldeles underbar

I hundratals år har kvinnans lust och sexualitet tillhört någon annan är henne själv. Hur gick det till? När blev den någon annans? Och inte minst, vems är den nu? Genom samtal och intervjuer med kvinnor i olika åldrar och med olika bakgrund har vi utforskat vad kvinnlig lust är idag. LUST tar med dig på en scenisk resa över knottrig hud och fladdrande hjärtan. Ta del av kvinnors sanna berättelser om kroppsglädje och kroppsskam, borttappat begär och nyväckt åtrå, kärlekssmärtor och längtan. Låt dig överraskas, tröstas, roas och inspireras av en föreställning som tar kvinnors kroppar, känslor och tankar på djupaste allvar. Vi tar fram det hjärtliga, humorn och allvaret i den sexuella lusten. Räkna med boost!

Virginia Woolf skrev om ett eget rum som förutsättning för att kvinnan ska kunna skriva och uttrycka sig konstnärligt. Kan hända måste vi också skapa ett eget rum för vår lust. Ett rum utan skam, förväntningar och dåliga självförtroenden. Ett rum som istället fylls av frihet, förståelse och solidaritet. Och i detta rum finns ett samtal. Ett som vi kanske önskar att vi har just nu, eller kanske hade haft när vi behövde det som mest. Välkommen in. – Sofia Westerlund, dramaturg

Se reportage om vår föreställning Lust på svt.se; Här

Publikreaktioner

”LUST den är SÅ JÄDRA BRA. Vilka nycklar till kvinnans kropp, lust, begär, att vara kvinna dessa skådespelare  Saskia Husberg, Anja Lek Paulsson och Léonie Vincent ger.  Allvar, verklighet, fakta, kärlek, förundran, mod, att vara sig själv, humor, HUMOR, SKRATT – Det den bästa pjäsen jag sett”

”Och helt sanslöst, obeskrivligt roliga orgasmer, tre stycken. Meg Ryan’s fake orgasm from ”When Harry Met Sally” kan nu kasta sig i väggen. Meg är bra men bleknar när Saskia, Anja och Léonie är i farten.  Det är inte sant hur unbeliavable roliga de är.”

”Och humorn, finns inga ord, inget språk att beskriva det, så njutningsfullt, uppstår ur verkligheten. Därtill så genialiskt samspel, befriande, gåtfullt, inspirerande hur skådespelarna, scenen, manuset, publiken, rekvisitan, ljuset, musiken och Lokstallarna samspelar!”

5 december, 2019

Erika Sjödin

Pressbilder

Regionteatern. Lust.

“Det var längesedan, om en ens någonsin, som jag såg en så bra pjäs utifrån “fältstudier” om kvinnans lust och sexliv. Dokumentärt och underhållande, modigt och brett. Tre skådespelare tolkar tre åldrar med dynamik och rörelse.”

Smålandsposten

”Tre generationer kvinnor samtalar om lust o sexualitet o om rätten till sin egen kropp, hur ofta händer det? Inte så ofta. Varför inte? Är det skamligt med lust eller är vi bara blyga ? En dörr öppnades mot att kanske våga tala med varandra om detta och inte låta tex porrindustrin eller andra misogyna  kulturer definiera vår lust o våra kroppar.”

Publikröst