Performance Lectures

En fusion av föreläsning & föreställning

Performance Lecture är en fusion mellan en föreställning och en föreläsning i samarbete med Linnéuniversitetet. Det är ett nytt sätt att utforska och kommunicera vetenskap med hjälp av scenkonstens form – där kunskap förmedlas med teaterns verktyg!
Performance Lectures är en relativt ny genre som gjort succé runt omkring i Europa och nu senast i Sverige på Dramaten i Stockholm. Nu är det dags för oss att erbjuda er den här helt unika blandingen av konst och vetenskap under tre kvällar – där både höger och vänster hjärnhalva kommer att kittlas och stimuleras!

Först ut i höst är Marie Eriksson, historiker och lektor i socialt arbete. Den 26 september håller Marie Eriksson en fängslade Performance Lecture om ekonomiskt våld.

Den 24 oktober möter vi Jonas Waldenström, professor i mikrobiologi. Jonas Waldenström forskar om virus och zoonoser och vi får ta del av hans fascinerade kunskaper.

Höstens sista Performance Lecture hålls den 21 november av Emma Ricknell, doktorand i statsvetenskap. Emma Ricknell forskar om online communities med fokus på identitetsskapande, anonymitet och hur vi interagerar med varandra på nätet utifrån olika teknologiska förutsättningar. Ett oehört akutellt och engagerande ämne, missa inte detta!

Performance Lectures hålls i Scenkonstbaren och är cirka en timme långa. I Scenkonstbaren serveras smått och gott. Klicka på länken Mat&Dryck för att veta ta reda på mer om Scenkonstbarens läckra utbud!

Torsdag 26 september, 2019, 18:00

Regionteatern, Växjö